Tvätt, Födelsedag och Skogar.


Oj oj oj vad tvätten går åt.! De blir ett evighets göra med en buddah baby som kräks lite här och där. Härligt! hehe.. Hade tvättid igår, välbehövligt med tanke på att vi beger oss mot Värmlands vackra skogar i eftermiddag. Där ska bland annat min födelsedag firas imorgon. Grilla med underbara La familia.! Ska bli skönt att komma iväg lite, sen ska de bli extra kul att få presentera Mio för de nära och kära som inte fått chansen att träffa honom än.

Här bjuds på lite små komiska smygfoton idag.. Hahaha..
Ja, tröttheten tar ut sin rätt till slut.!

     

detta är vad jag kallar kärlek,
se sina bättre halvor sten sovandes och direkt tänka
; -Kameran!

kan tillägga att J inte visste att jag tagit kortet på honom och Mio,
och jag kände inte heller till kortet han tagit av oss.. Fint och förevigat!


Lilla baby Buddah.



Nej, jag har egentligen annat jag borde göra nu. Packa för att nämna en sak.
Ha en underbar helg mina söta kära vänner. De ska jag se till att ha.!

tack för ordet.!

Hallå Världen.


Eller iallafall; -Hej alla mina nära och kära som läser min blogg..

Tänkte ge ifrån mej ett livstecken och berätta att vi mår fint, dagarna rullar på och jag återhämtar mej sakta men säkert. Mio växer så de knakar, när vi var inne och gjorde PKU testet hade han redan gått om sin födselvikt. I måndags hade vi besök av Mette från BVC, hon gav Mio massa beröm.. Tyckte han var helt fantastisk på att hålla huvudet redan och att han hade jätte fin hud.! Då vägdes han igen och hade stadigt passerat 4000 gram. Min lilla buddah..

Nej, nu har jag en hungrig (inte direkt för ovanlighetens skull) liten att ta hand om.
Sen ska jag nog se till att få i mej lite frukost! Ha en fin dag älskade vänner.

tack för ordet.

     

Vårat hjärta.!


Ja som de flesta av er vet nu så har Mio kommit till världen. Allt annat känns plötsligt obetydligt för mej, och mitt hjärta värker av all kärlek och lycka jag känner. Att man kan bli så uppslukad av en gäsp, en grimas eller bara ett svagt gny. Bloggandet kommer inte vara lika aktivt nu på ett tag. Men de tvekar jag inte på att alla har förståelse för.

Ett par bilder vill jag bjuda på iallafall. . .


         





         





Lite kort information..

Än så länge heter Mio bara Mio. Resten har vi inte bestämt oss för än.
Han valde att komma ut långfredagen den 10/4, kl: 16:12, 
precis som mamma och pappa trodde.
3820 gram tung och 53 cm lång. Perfekt helt enkelt.!


maskar.


Kom nyligen hem efter att ha kört min J till sitt jobb. Jag vet inte hur det är hos er andra men här utanför har maskar krypit upp ur jorden i natt och lagt sej på gångbanorna. (för att fly vattnet eller bara för att sola?) Hur som helst, de är så äckligt!! Jag avskyr att råka trampa på dom, så jag tassar runt som på ett minfält för att undvika alla så gott de går.. Blää.. Ser lagom komiskt ut nu när jag är så smidig och graciös i min + massa kilo kropp.! hahaha..

Ja idag har jag ju tillgång till bilen, tänkte ta tillfället i akt och planera in ett besök hos kära fröken T, var längesen jag tjötade med henne nu. Sen blir de nog en tur till Backaplan också, ska kolla på hm om jag inte hittar ett par billiga solglasögon. Mina andra gick sönder för ett par dagarsen, och min älskade J blir galen när jag tar hans och sen lägger dom någonstans utan att komma ihåg vart. Kan förstå frustrationen när han väl sitter i bilen och är i behov av sina glajjor så finns dom inte där längre helt enkelt. hehe.. Nej gott folk.. Nu ska jag ta mej till köket, fixa en macka eller två och en stor kopp hallonblads te.

tack för ordet.
- vill ha något tecken på att jag inte kommer vara gravid för alltid.!


Gissningar pågår..


Ja nu är ni fler som gissat på datum när liten ska komma..
Än så länge tror de flesta att pytteliten kommer dyka upp innan bf.!
De hoppas vi på!

7    april → extra mormor.
10  april → jag själv.
10  april → Joakim.
11  april → Morbror J.
12  april → Fröken T.
14  april → Nänna.
15  april → Sia.
16  april → Sofia.
16  april → Kalle.
17  april → Lolo.
19  april → Ann-Sofie.
19  april → Jessica.
20  april → Ellen.
25  april → Mia.



De går fortfarande utmärkt att gissa,
lägg bara in en kommentar om vad ni tror.!
Har kommit på att någon form av vinst nog måste utdelas om
de är så att någon faktiskt gissar rätt. Jag ska komma på något bra till detta..

10 dagar kvar till beräknad förlossning.



Uträkning utgår från dagens datum: Tis 7 apr 2009.
Du är på dag 270 av 280. (96,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 3 fulla dagar (v38+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 apr 2009
Du har 10 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 394 apr - 10 apr 2009

Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.





d a g s   a t t   k o m m a   u t   n u . .

smärta.


Igår var ingen kanon dag direkt (om man bortser från vädret som var fantastiskt) jag hade "kramp" i magen (på höger ovansida för att vara mer exakt) av och till hela dagen, de började redan 4 på morgonen och lugnade ner sej runt 7 på kvällen. Trevligt! Hade ingen ork till nått och detta gjorde mej nerstämd. Men mina kära vänner.. Idag är en ny dag, och än så länge har ingen kramp uppmärksammats. Dagens stora projekt är att vårat kyl och frys förråd ska fyllas på utöver de har jag inga planer än. Hoppas ni får en fin dag mina nära och kära.

tack för ordet.



Hold tight.




Denna dagen består av..


Hallonblads thé   Piggelin   Päron   God mat . .


Fler som gissat..


Ja nu är ni fler som gissat på datum när liten ska komma..
Än så länge tror de flesta att pytteliten kommer dyka upp innan bf.!
De hoppas vi på!

7    april → extra mormor.
10  april → jag själv.
14  april → Nänna.
15  april → Sia.
17  april → Lolo.
19  april → Jessica.
25  april → Mia.
27  janu → Morbror J.



De går fortfarande utmärkt att gissa,
lägg bara in en kommentar om vad ni tror.!
Har kommit på att någon form av vinst nog måste utdelas om
de är så att någon faktiskt gissar rätt. Jag ska komma på något bra till detta..

Gårdagen.


Bestod av picknick med kära fröken T. Vi gjorde en jätte god räksalllad och gick upp på berget här utanför. satt i solskenet med utsikt över Göteborg och hade dessutom varsin Ben & Jerry's ´Wich till efterätt.. Mmm.. Jag har helt klart fått en ny last! Två stora cookies med underbar gräddglass mellan? Finns de något som kan fresta mer?
Sen blev de en tur ner till backaplan för ett besök på hälsokosten.! Hallonblads thé.. nu jäklar! hehe..

Ännu lite senare tänkte jag att en promenad i solen skulle inte sitta fel. Började knalla för att möta upp J och hans kollega/vän långhåriga T. Jag missuppfattade dock vart dom höll hus, så när jag kom (vart jag trodde) fram var dom självklart inte där. Ringde igen, och jag var ju faktiskt redan halvägs. Då kan jag lika gärna fortsätta tänkte jag, men vilken låååångpromenad de blev och vilken djävulsbacke dom lurade mej uppför. Jisses, och när man har 17 kilo extra (jepp ni läste rätt, har gått upp 17 kg nu) att bära på, ja då känns de i både ben, fötter, rygg och resten av kroppen vill jag lova! Men skam den som ger sej.. Andfådd som aldrig förr tog jag mej upp.! Där fann jag björkris och hmm.. va kallade man dom när man va liten? Videkatter?Videull? nått sånt va? Plockade ihop ett fint ris som nu står i en vas på köksbordet. Blir nog vackert när de börjar bli riktigt grönt fram mot påsken tror jag.

På den långa promenaden hem igen blev de ett stopp på hemköp för ännu ett inköp av en Ben & Jerry's Wich.! Hahaha.. Jag skäms inte om man säger så.  De blev en riktigt fin dag med mycke tid ute i solen. Dock straffade mitt bäcken mej för utflykten, senare under kvällen iform av smärta. De var ändå värt de.!

tack för ordet.

När tror du?


Finns så många fler som haft dessa gissningslekar, och jag tycker själv de är väldigt kul.. Så nu vill jag veta, när tror du att min pytteliten bestämmer sej för att de är dags att vistas på utsidan av maggen istället? Har ju inte fått de helt bekräftat men vi tror ju att de är en pojke som väntas, men har du någon annan fundering får du dela med dej..

Själv har jag haft en knepig men trevlig känsla kring den 10:de april. Så de är datumet jag själv gissar på.. Kan ju dock tillägga att jag har beräknat datum den 17:de april, och vet ju att de är vanligt att man går över tiden lite med första barnet. Igår fick vi träffa henne vi ska ha kontakt med på bvc när liten kommit, hon trodde dock att jag skulle ha om en vecka innan hon fick höra mitt bf, för hon tyckte de såg ut så på magen. hehe.. Man kan ju alltid hoppas!

Gissa på nu mina nära och kära.!

magen då tills nu..



vecka 14.                  vecka 23.                  vecka 26.
         


vecka 28.



vecka 31.                  vecka 32.                  vecka 34.
         


Mega mage i vecka 38.




bebis mage vs lillebrors mage.                      kärlek till bebis o magen.
                                   



D a g s   a t t   k o m m a   u t   s n a r t   p y t t e l i t e n . .

38 down, 2 to go..


Min graviditet - BF Fre 17 apr 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 1 apr 2009.
Du är på dag 264 av 280. (94,3%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 4 fulla dagar (v37+4).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 apr 2009
Du har 16 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 3828 mar - 3 apr 2009

Kroppen: Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.





i   l ä n g t a n s   t i d e r . .


april, april..


Jag tycker verkligen inte om 1a april, för min del skulle denna dagen gärna kunna strykas ur kalendern. De har mest med att göra att jag inte tycker om att bli lurad.. Oavsett om de är en vän, tidningen, tvn eller grannen som drar ett practical joke på mej, så gillar jag de helt enkelt inte. Känslan av att blivit grund lurad. Nej tack.! Sen är de ju så att ju mer jag tänker på detta, desto mer paranoid blir jag, är på spänn hela tiden för att inte gå på nått och förutsätter därför att allt som sägs idag, allt som står i tidningen, all information jag får serverad är bara bluff o båg. Tror jag ska hålla mej ifrån all media idag, på nått sätt.. De mår nog mina nerver bäst av.! Dock har jag ju redan startat datorn, så de kanske är rätt kört ändå.. Jag lär bli riktigt blåst innan dagen nått sitt slut på ett eller annat vis trots allt.?!


tack för ordet.
-den paranoida.


RSS 2.0