Borta bra men hemma för varmt!


Tiden med allt solsken och värme den bjudit på, har snabbt flutit förbi. En kort liten sammanfattnig: Midsommar spenderades i Glava med fina Inna och mr Fox. Visst regnade de lite av och till i sann midsommar tradition anda, men de var mysigt! Efter en vecka på hemma plan igen dök plötsligt solen upp och visade sej från sin starkaste sida, och detta har den fortsatt med dag efter dag. Jag har lyckats ge mej själv en riktigt skev solbränna, min rygg ser ut som en vägkarta över Norges krokiga vägar kring fjällen. Men efter vad väder rapporten informerar om så kommer jag ha fler dagar framför mej att rätta till detta missödet..

När de kommer till Mio händer de verkligen grejer. Tiden går faktiskt fort! I fredags på sin "11 veckors dag" både vände han på sej för första gången och skrattade ljudligt. Jisses, min buddah baby blir stor! På torsdag nästa vecka är de dags för hans första vacc. och jag är skit rädd.

Våran lägenhet har snabbt i denna värmen förvandlats till en bastu, så visst, man kommer in i skuggan och skyddas från solbränna.. Men just nu är här varmare än ute och jag blir galen av att svettas hela tiden, så imorn tänkte jag försöka ta mej till elgiganten på backaplan för att införskaffa en fläkt! Får se hur de går med de..

Nej, nu väljer jag att bjuda på lite bilder istället.
Ta vara på solskenet mina nära och kära.


      

  


Vimmel..vad?


Dialog mellan mej och J nu på morgonen..


J - Okej hjärtat, då sticker ja till jobbet..

E - Ja.. Vänta. 
    (reser mej fort från soffan och kastar mej ut i hallen för att säga hejdå, men..)


E - Åhh guuud.. Shit.. Jag blev helt vimmel..yr.

J - Öhh.. Vimmelyr??? menar du inte vimmelkantig?

E - Joooooo.. Men jag fick typ blodtrycksfall och kunde inte komma på kantig.


Dock har jag aldrig hört talas om att blodtrycksfall kan orsaka tillfällig minnesförlust.
Men jag skyller självklart på de ändå!

kärlek i mitt öra.





Krayzie Bone - Won't Be Long

Tänka sej..



I ett par veckor nu har jag försökt få Mio att ligga och roa sej i sitt babygym, men trots att jag själv legat där med honom, försökt visa att de inte är något farligt och tagit bort några figurer så de inte blir så mycke intryck på en och samma gång så har de helt enkelt inte fungerat. Men se idag måste vara dagen D. För nu liggar han där, "pratar" och slår på dom två figurerna och så har han legat i 15 minuter nu. Inte illa.. Han var nog bara för liten innan kanske och inte helt redo för ett babygym. (och vem gillar att träna egentligen?) hehe..

Jag vet inte om Buddah baby är i en tillväxt period nu eller vad de är, men senaste dagarna har han ätit med 1½ timmes mellanrum hela förmiddagarna och kvällarna. Ändå tycks han inte vara nöjd utan vill hela tiden ha mer.. Så igår kväll fick jag nog av att känna mej otillräcklig och nog av klagan från baby Buddah, så han fick sin första flaska mjölk ersättning (som jag ska koplettera med, inte ersätta med helt) och efter den somnade han snabbt. Härligt för både honom, mej och älskade J.

ha en fin dag mina nära och kära.
tack för ordet.

rent hus?

En kaffemissbrukares vardagsfundering..
Man kanske skulle låta bli att städa, tills de gått så långt att man får vara med i 'rent hus'? Fast o andra sidan, vissa av dom man sett i programmet (ja, jag kollar på rent hus ibland, kalla mej gammal!) har inte städat på över 10 år. Hmm.. Är de värt att vänta tills man fyllt 35 och sen få ett skinande rent hem? nej, då ringer jag nog heller svärmor om de är på väg att bli kaosartat någongång minsann.

Ja sen Buddah baby tog sin plats i vårat liv på utsidan av min mage, så har han blivit mycket tidskrävande såklart.. Vilket i sej absolut inte gör något, men att prioritera vad man ska lägga den lilla tid man har till övers på, är i princip omöjligt. De finns alltid 1000 saker i hemmet att göra, och hur mycket man än plockar, diskar, bäddar, tvättar osv.. Så känns de ändå som att man aldrig fått någonting gjort. Idag kära vänner har jag dock agerat som den stålkvinna jag är! När jag lagt Buddah baby för sin förmiddagslur så satte jag fart! O vilken fart sen.. Svepte mer eller mindre i mej en kaffekopp (en stor sådan, måndagen till ära) sen diskade jag, drog fram dammsugaren, hinken och moppen. Så nu är vårt hem lagom dammfritt och doftar friskt av citron! En stor eloge till mej.. 

Här om dagen fick jag ett ryck dessutom, rensade ur min garderob (som även fungerar som lägenhetsförråd, då vi inte har något sådant här). De var längesen jag hade så mycket plats över där som jag har nu vill jag lova. Nu ska bara lite kläder skänkas bort, sen får de duga för ett halvår till. Men som om inte detta räckte.. Nej, när älskade J kom hem så hjälpte jag honom att sortera sina garderober också! Får se.. Vad var ordet nu igen..? Just de! Stålkvinna.! hehe..

Nej som sagt, kvinnorna från rent hus får allt städa någon annanstans.!
För här är en som reder sej själv, trots att orken tryter då och då.

Idag står bvc besök på schemat, ska som vanligt bli spännande att se hur mycke min lilla dreggelbebis växt! Men nu ska jag passa på att ta en dusch, innan baby Buddah vaknar igen.

tack för ordet.

När allt annat rasar..


Vad skulle man göra utan familjen? Veckan som gått och helgen som passerat har varit händelserik på gott och ont. Genom att blogga blottar jag en del av mitt liv, delar med mej av mitt privata, dock är den offentliga delen oftast väldigt minimaliserad. Även denna gången.. Skillnaden är bara att denna gången, på grund av allt som hänt, så har jag inte så många andra funderingar i mitt huvud. Alla i-landsproblem (även om dom ibland är roliga) känns så löjliga och betydelselösa. Jag har inte haft energi eller utrymme för andra tankar, så därför avstod jag helt enkelt från bloggandet helt och hållet, för denna helgen var alldeles för händelserik på gott och ont.

Funderingarna reser ännu längre ifrån mej och mitt förnuft..



Ibland är han alldeles FÖR underbar.




F l i n i s   B a b y   B u d d a h . .


Idiot fiskmås vs I-landsproblem.

En kaffemissbrukares i-landsproblem..

Fiskmåsar kan ju inte som många andra fåglar sätta sej på en el ledning eller liknande, pga att dom har "ankfötter" och inget att direkt gripa med. Så, dom måste med andra ord komma på andra ställen att sitta på när dom har lust att ta en paus från flygandet, vila vingarna och bara skrika för en stund eller två. En jävligt smart fiskmås har hittat ett alldeles fantastiskt ställe för just detta ändamålet (att skrika alltså). På vårat tak! och inte vart som helst på taket.. Nej den sitter och skriker rakt in i frisklufts ventilen! Underbart tycker nog den där i solskenet, själv håller jag på att riva håret av mej själv, denna varelsens glatt sjungande toner ekar ner i lägenheten och driver mej till vansinne. Jag vet inte hur många timmar eller i hur många dagar jag har gått omkring och lyssnat på GAAAHHH GAAAHHH GAAHHH.!!! hela förmiddagarna. Kanske har jag som konsekvens av detta ojlud tappat tidsuppfattningen?! hjälp..

Strålande helg.!


En strålande helg har passerat. Helt fantastiskt väder. Igår var Mios farmor och extra farfar på besök, jag hade bakat tårta.. Dels för att farmor fyllde år i lördags och dels för att de var morsdag, inte vilken morsdag som helst, min första att firad som mamma.! Vilken tårta sen.. Antagligen den godaste och finaste gräddtårtan jag någonsin gjort. Att det var färska svenska jordgubbar på var ju inte fy skam heller. Mmm..


      

Fin va?

Jag lagade även min underbara kycklinggryta till middag, och efter god mat och god efterrätt så begav vi oss till askimsbadet där vi tog en runda minigolf. Riktigt mysig i glassvädret. Tyvärr fick vi inte med kameran, så jag har inga bilder att bjuda på från de, men ett par på Mio slänger jag upp iallafall.





         




Han är grym på att lyfta huvudet våran lilla Buddah baby.

RSS 2.0