sms konversation.


Hade en kort sms konversation med älskade J igår.
Tyckte den blev komisk när den fick en snabb vändning..


J → E
Hey baby. Jag är framme i Oslo nu
och stänger av mobilen på obestämmd
tid. Hör dock av mej sen. Kram

E → J
Okej.. Så om något akut händer mej
och jag måste till sjukhuset så kan jag be
dom ringa någon annan anhörig då.
Vi hörs väll av på söndag, skönt
att höra att du kommit fram. Puss

J → E
Okej. Jag behåller luren på.

E → J
Hehe.. Äsch då.. De går nog bra.
Jag ska försöka att inte själv dö
utan dej under en helg. ;-)


Kan förstå att han ville stänga av mobilen, då de också är hans arbetsmobil och de är extremt dyrt att ta emot samtal till en Svensk abonnent i Norge. Min J har blivit väldigt lätt övertalad när de kommer till vissa saker, sen jag blev gravid. Detta visade sej tydligt i våran korta sms konversation och jag fann de väldigt komiskt och underhållande. Hehe..

sakna.


Vad ska man hitta på en lördag som denna då? Jag vet faktiskt inte..
Hade en hel mysig dag igår.! Fika på stan, fick köpt mej en bok som jag velat ha länge.. Inte nog med de, handlade jätte söta kläder till liten, sen blev de en tur till IKEA tillsammans med fröken T, ja.. vi va runt lite överallt.. Har skaffat en badbalja nu och skydd till skötbordet också. Saker och ting börjar komma till ordning och jag har sorterat lite av kläderna vi har till liten. De mesta måste dock tvättas innan de ska läggas i byrålådorna men än så länge har jag nog ett par veckor på mej.

Ikväll saknar jag både mitt hjärta J och katterna.. så otroligt mycke! De är så tyst och stilla i hemmet att de nästan är lite kusligt. Imorn kommer dock J hem, ja undrar jag hur de blir med souveniren till mej. Hahaha.. Hjärtat nämnde nått om de, men känns inte så jätte nödvändigt när han bara är borta över en helg, dessutom är de ju inte som att jag själv aldrig varit i Oslo tidigare. hehe..

Idag den 28/2 eller egentligen den 29/2 men de finns ju inte i år heller, är det iallafall min mammas födelsedag. Önskar ännu ett stort grattis och hoppas du haft en fin dag och får en fortsatt fin kväll..

De är många som ska ut idag. Hmm..
Ja, för mej ligger ju sådana planer ganska långt bort. Måste dock säga att jag blir lite avundsjuk, några ska ut och skaka rumpa, andra är på tjejmiddagar och tömmer ett och annat vin glas. Om några veckor ska jag dock trycka i mej så mycke olika brie och mögelostar, så den som är minsta känslig kommer må illa av att se mej. Hahaha.!

Ha en fin afton mina damer och herrar.
tack för ordet.

Te och rostade mackor.


Denna natten började som förra, samma smärta på, i princip samma ställe och återkommande i intervaller. Men jag gav upp med mitt ihop bitande och försök till att härda ut. Gick upp, kissade (enligt standard nattrutinen) tog två alvedon och smuttade i mej ett stort glas av min favorit juice vid köksbordet. Satt där och filosoferade en stund, upptäckte att "anabola" fortfarande lever och närmar sej 3,5 cm.! Hahaha.. Sen när jag inte kände mej överhettad längre (vilket man gör rätt ofta under slutet av en graviditet, efter vad jag förstått) kröp jag ner i sängen igen, och tänk.. De kändes underbart att vira täcket runt en, för en gångskull sval kropp! Sömnen infann sej snabbt igen.. Underbart!

Jag fick dessutom min prinsess väckning imorse. En puss på kinden och en arm runt mej.. Jag blev inte ens irriterad när J valde att snooza för 5e gången utan låg bara och njöt av närheten och att få vakna tillsammans. Dock blev jag tvungen att kliva upp kissa efter en timmes snoozande i sängen. Då ropade min mage dessutom efter mat.. Så vi klev upp båda två. J åt snabbt och åkte till jobbet, själv gjorde jag mej en stor kopp vanilj te, 3 rostade mackor med ost och gurka och ett glas juice.. Vilken härlig start på dagen.!

Igår fick jag brev från min älskade fiende försäkringskassan. Jag svarade direkt på de och postade på eftermiddagen.. Dom kan minsann ta sej rätten att dra ut på saker och ting till en evighet, själv får man en vecka på sej att svara. Hur som helst, de är lika bra att svara så snabbt som möjligt.. Så har jag de gjort dessutom. Hmm.. Får se om min sjukskrivning blir godkänd? Måste säga att jag avskyr att de är upp till dom att ta de beslutet, om jag varit kapabell till att utföra mitt arbete eller inte. I och med tystnadsplikten innom vården så har ju egentligen inte dom en aning om vad jag faktsikt gör.. Förklarade dock vissa arbetsuppgifter i runda tag, sånt som inte är identitets röjande eller kan kränka.. Dom måste ju dock få veta att de ingår tunga lyft och många vänd och vrid moment i vardagsrutinerna. Fick förklarat att min rygg inte klarat av de under graviditeten.. Nu kan jag inte göra annat än att vänta på svar från dom.. J får ta hand om räkningarna ännu en månad, jag lägger dom få kronorna jag får in, men inte räcker de långt. Fy fan.. och med så stora utgifter inför allt som måste inhandlas till bebis också.. Inte undra på att man känner sej psykiskt instabil alltså. De kan gör mej så arg, detta sättet försäkringskassan (måste?) sköta allt på..  Tror dom verkligen att någon som är sjukskriven pga ex, depression blir frisk snabbare när dom ställer så höga krav? Fan, de är farligt att bli sjuk i Sverige nu mera, för du måste orka med att ta itu med mer saker när du är sjukskriven än när du jobbar och din trovärdighet ifrågasätts upprepade gånger! Galet.!

Nej nog om de.. På riktigt nu.

Jag ser fram emot morgondagen, då kommer världens bästa pappa på besök! Han ska på hockey med farbror H senare på kvällen. Får verkligen hoppas att Frölunda tar hem de.. Annars kan man räkna med långa ramsor från min kära farbrors sida! Hehe.. Standarden när dom spelar dåligt är väll ändå; -Och kan ni fatta att detta får dom betalt för! Hur tusan har dom fått detta yrke utan att kunna åka skridskor.? Hahaha.. Så klockrent! Nej gott folk.. Detta inlägget drog ut sej lite. Att ni orkat så här långt.. Jag bockar och bugar av beundran! Ha en fin dag.

tack för ordet.

låta mej sparkas på?


Okej.. Som Eminem säger; all you happy people!
Detta kommer bli ett negativt inlägg, och meningen är inte att smitta ner eran/din lyckliga vardag. Så läs om du vill, men gör de på eget bevåg och acceptera att alla inte kan må bra och hålla huvudet högt alltid.

Jag har haft en fruktansvärd natt. Sömnlös och med massa smärta.. Framförallt i musklerna under revbenen längsmed magen. Tidiga förvärkar? Sammandragningar? Ingen aning.. De har liknats vid kramp i musklerna iallafall, gjort extremt ont vid djupa andetag, och har inte velat släppa. Vid 04:30 imorse var jag på bristningsgränsen, och gråtfärdig. Var uppe och vandrade i lägenheten, drack kallt vatten och fick liten i magen till att påbörja ett gympapass. Ännu någon timme senare lyckades jag somna om efter många om och men.. Pallade upp både rygg, mage och ben med kuddar.

Dock blev den efterlängtade härliga sömnen inte långvarig och morgonen bjöd inte på någon prinsess-sago-väckning direkt. Nu är jag ledsen och inte alls sugen på att möta dagen som dock tycks bjuda på solsken. Smärtan har förvisso avtagit och det är jag tacksam för, funderar på att försöka få mej lite mer sömn, men tankarna som surrar sätter stopp för avslappningen.. Dessutom lär de bara göra mej tröttare. Lika bra att gå och sätta på en kanna kaffe.

Ha en fin dag mina nära och kära.
Jag biter ihop och kisar mot solen.


tack för ordet.

nyttig?


Nu har jag inte uppdaterat alls om vad jag gjort de senaste, helgens sysselsättningar.. Men kan säga att den bestått av underbart mysiga tjejkvällar, melodifestival, gräddvispning och knäppa samtal som ledit till härliga skratt..

Ikväll eller just nu för att vara mer exakt, käkar jag fruktsallad med gräddglass och tror mej vara nyttig! Virrpannan tog helt och hållet över köket förut också, när jag lyckades tappa glass på golvet och fick för mej att den minsann skulle sorteras till komposterbart! Hmm.. Tog mitt förnuft till fånga när jag insåg att smällt glass blandat med potatisskal och diverse överbliven mat i en papperspåse inte var någon höjdar mix.

glassen väntar. . .

33 down, 7 to go..


Min graviditet - BF Fre 17 apr 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Mån 23 feb 2009.
Du är på dag 227 av 280. (81,1%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 2 fulla dagar (v32+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 apr 2009
Du har 53 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 33 - 21 feb - 27 feb 2009
Kroppen: De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.


i   l ä n g t a n s   t i d e r . . .

Lagom?

Fick mej att börja fundera..
På "Vakna med the voice" (som jag är trogen lyssnare till) tog dom imorse upp detta fenomen, ordet lagom. Som faktsikt bara finns i det Svenska språket. Inte undra på de.. För vad betyder lagom? Det har ingen specifik exakt betydelse, allt som på nått vis kan mätas, långt/kort, litet/stort, högt/lågt, mycket/lite.. Ja ni är med va, kan ju också benämnas som "lagom". Men, här kommer de.. Anledningen till att ordet lagom egenligen inte betyder nått alls och inte säger oss något är; vad som är lagom för mej kan ju lika gärna vara käpprätt åt helvete fel för dej.. Rätta mej om jag har fel nu, men om någon frågar ex; hur mycke kaffe vill du ha? och du svarar; lagom. Hur ska den som står där med kaffekannan egentligen veta exakt hur mycket du faktsikt vill ha då? Omöjligt.! Eller? Så, de är faktsikt inte konstigt att detta ordet inte finns med i något annat språk. De är ett smart val om du frågar mej.. De närmsta du kan komma lagom på Engelska borde väll vara; "Just about enough" eller något liknande. Nog om dessa funderingar. Lagom är dock ett korkat ord.! Som jag trots allt, ändå använder för ofta bara för att jag är Svensk och kan!

Åhh.. All denna fina snön gör mej verkligen jätte sugen på att åka pulka! Får ju inte ägna mej åt någon form av utförsåkning nu när magen är så stor, och tror ärligt att de inte skulle fungera heller. Jag är ju inte direkt smidig längre om man säger så.. Men att få åka pulka, grilla korv och dricka varm choklad ute. Va mysigt! Jag saknar dom Värmländska skogarna, de gör faktsikt både jag och min J.. Så idag går vi i funderingar på att ta oss dit i helgen. Får se i slutet av dagen, vart våra drömmar tagit oss.

För övrigt lever "anabola" fortfarande. Fick tipset av Juliettan att jag skulle vaxa armen/armarna.. Men tycker detta var en lite för extrem återgäld för ett stackars litet fjun. Hahaha.. Önska jag kunde fota "anabola" så ni andra kunde få ta del av min stolthet på underarmen. Men tyvärr, "anabola" är alldeles för tunn och ljus, så de är omöjligt. Ni får istället hålla till godo med två tjockis bilder på mej från vecka 32.!


                        


Ja gott folk, där har ni de..
Nu vill jag bara önska er alla, nära som kära en fantastiskt underbar helg. Så ska jag försöka ha desamma. Ta hand om varandra och njut av ljuset som snön ger.

tack för ordet.

ett fjuns öde.


Ja, alla ni nära och kära som känner mej och träffat mej, vet vilket glest tunt fjun jag har på armarna. Trots detta hittade jag ett "hårstrå" som blivit 3 cm långt, mitt på underarmen.. Och så här löd dagens djupa morgon konversation efter att jag visat detta stackars strå för J;

E: -Baby, jag vet inte vad jag ska göra med de långa hårstråt på armen nu..

J: -Men du får väll klippa de..

E: -Va? hahaha.. då kan jag ju lika gärna rycka de hur lätt som helst, 
     varför skulle jag klippa de? Hahaha..

J: -Ja men gör de då.. ryck de.!

E: -Men de känns så ondskefullt ju.. 
     tänk hur länge de har kämpat för att överleva och bli så långt..

J: -Ooookej...


Hahaha.. Kan tillägga att hårstråt är kvar. Jag kallar de för anabola, för nått liknande måste de ha kommit över. Annars har jag inga stora planer för dagen. Ska vika klart tvätten som aldrig blev klar igår. Men nu hade jag tänkt se om grannarna är vakna och sugna på kaffe. För övrigt börjar min datamus bråka med mej, vänster knappen fungerar när den själv känner för de. Visst, jag har en laptop, (som även den börjar gnälla om pension då och då) till en laptop behöver man ju egentligen ingen datamus, men jag är van vid att använda det och trivs bättre med de.. Hmm.. Kanske något att önska sej i födelsedagspresent längre fram på våren?

Ha nu en fin dag mina nära och kära.
tack för ordet.

Trötthet vs Batman.


Kan inte fatta, jag är så trött så trött..
Vaknade strax innan 11 idag, med ena ögat på glänt såg jag att de var helt vitt ute.!
Snö? Nu? De ska ju bli vår, och jag ska få ett vårbarn.. Jaja.. Ljusare blir det ute iallafall.

Var uppe och åt frukost med J innan han skulle till jobbet imorse.
Efter att tuggat i mej halva min macka ser jag skuggan av den mot min mage..

E: -Titta baby, de ser ut som batmans signal..
      nananananananana nananananananaa batmaaan.

J: -Va? Hahahahaha.. 
     nej, möjligtvis en skadad eller missbildad fladdermus!

E: -Ehh.. okej.. Hahaha.!



Nu ska jag äta frukost.. igen.
De är ju trots allt dagens viktigaste måltid, lika bra att se till att man får i sej den ordentligt! Sen ska jag börja göra mej i ordning.. Har ett besök på mvc idag. Ska försöka få vikt all den rena tvätten innan de också. Ha en fin dag mina nära och kära.

tack för ordet.

32 down, 8 to go..


Min graviditet - BF Fre 17 apr 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Mån 16 feb 2009.
Du är på dag 220 av 280. (78,6%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 2 fulla dagar (v31+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 apr 2009
Du har 60 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 32 - 14 feb - 20 feb 2009
Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

MMS.


Fick ett mms av D. Hon som blev ny matte till våra älskade missar.
Så här såg de ut..




Här myser dom på deras träd en stund.


Åhh så jag saknar dom. Jag ringde och pratade med D igår, och allt var jätte bra.! Yeo hade varit lite stressad de första dagarna, men nu hade han till och med börjat sova vid hennes fötter i sängen om nätterna. Hon hade försökt skämma bort dom med lite räkor en dag, men dom här bebisarna är sjukt kräsna. Tackade nej till själva räkan gjorde dom båda, men Siri avnjöt dock rommen som fanns.. hehe.. Känns skönt att kunna hålla kontakten, och sen längre fram när Yeo och Siri börjar känna sej riktigt hemma där.. Då ska jag hälsa på en sväng.



Helgen som gått.


Har bjudit på en hel del.. Alla hjärtansdag för att vara en sak, inte nog med detta.. Samma dag var det exakt 5 år sedan jag och J bekräftade att vi var ett par. Tiden går fort.. Man kan ju tro att en sån sak borde firas med rosor och romantik. Men inte då.. Inga presenter delades ut, ingen middag med tända ljus serverades och inga varma bubbelbad avnjöts. Nej du.. Romantiken och överraskningarna försvann någonstans längs med 5 års vägen, så är de nog. Men inte slutar man älska för de och vad betyder egentligen ett datum? Det finns 364 andra dagar på året, de är väll minst lika viktigt att visa sin kärlek då? Så.. Hur blev lördagen? Jo.. 

Istället hade J planer med ett gäng vänner under dagen, och jag åkte och hälsade på mamma Kaos och hennes familj i Borås. Men att få fira alla hjärtansdag med att fika och snacka skit med sin bästa vän är inte fy skam. Och den underbart goda middagen som bjöds på där har jag inte ett ont ord till över för.  Vilken hel mysig dag. Jag är otroligt nöjd och tackar mamma Kaos åter och åter igen för att hon finns i mitt liv och fortfarande inte slitit öronen av sej efter allt mitt tjöt genom åren.. Jag lämnade iallafall Borås med ett leende på läpparna och mot destination Göteborg senare på kvällen.. Kom hem, tittade lite tv med mannen, tills jag somnade till på soffan. härligt.

En sak måste dock tilläggas, jag och min kära J åt frukost tillsammans i sängen på lördag morgonen. Myste och önskade varandra Grattis för att vi stått ut med varandra så länge.! Starkt jobbat!
(så jo, en liten glimt av romantik kanske finns där?) hehe..

Glass?


tack för ordet.

Uppe med..


..min kära J idag. Har kört honom till jobbet för en liten stund sen, för att jag ska ha bilen. Planen idag är att jag ska iväg och hälsa på vänninan A. Måste bara göra mej i ordning först.

Igår hade jag nattugglan E på besök hela dagen. Hon var så snäll och följde med mej och handlade, sen gjorde vi fantastisk go kyckling sallad, med bla ananas, feta ost, avokado och vitlöks baguett till. Mmm.. himelskt gott. Efterätten blev varsin semla, och E ville inte ha sin grädde, så den lassade vi upp på min semla. hehe.. Fick en hel mysig dag med massa tjöt och ett par koppar te också.

Igår tog jag i ordentligt, de var kraft tag för hela slanten.. Hör på detta; Jag sminkade mej! Helt otroligt.. Har inte direkt haft ork till de under senaste perioden. Passade på att ta ett par kort på mej och magen. Så håll till godo.! Så här ser tjockisen ut i vecka 31. Just de förresten.. Ja, jag har samma topp på mej som på de förra korten, den har dock blivit tvättad i mellan, och de är faktsikt så att man har lite ont om kläder som passar under den här perioden. Varför slänga ut massa pengar på kläder som man bara kan använda en månad eller två? Nej du.. Jag tvättar hellre lite oftare.!


         



 Och vill ni ha bilderna större får ni som vanligt klicka på dom en gång!

Ha en vacker dag mina nära och kära.
tack för ordet.

My life..


M y   l i f e,   y o u r   e n t e r t a i n m e n t . . .
You watch it, while I live it
I guess I'm just here for your amusement?


Idag har jag hållt mej riktigt sysselsatt med städning. De är så fruktansvärt tomt här hemma utan katterna. Plötsligt "ser" man dom i ögonvrån då och då.. Som förut, i badkaret där Yeo alltid brukade sitta och vänta på att man skulle slå på vattnet så han kunde dricka. Tyckte jag såg honom där, men så kolla man dit ordentligt, självklart var där tomt. Det låter en iallafall tänka på annat om man är sysselsatt. Har fått tagit mej en alvedon nu dock, för min rygg eller ja, mitt ryggslut är inte lika förtjust i mitt val av sysselsättning. Uscha, nu spränger de ordentligt. Men va är de dom säger? Det som inte knäcker en, de härdar.? 

Imorn kommer nog kära fröken T hit och aktiverar mej. Vi ska dricka te, försöka ta en lång promenad (om min rygg tillåter) och eventuellt baka kladdkaka. Sen på fredag ska jag iväg och hälsa på underbara vänninan A. De händer för mycke kring henne på alldeles för lite tid, och jag känner verkligen med henne nu. Är djupt imponerad av hennes styrka. Trots all sorg. Över ett gäng konditori krämbullar och några koppar kaffe får vi prata av oss.

Funderar på vad min nästa sysselsättning ska bli, tror min kära J får skaka av mattorna. För, nog för att jag kan bita ihop men jag är ingen självplågare direkt. Hmm.. fanns de inte lite disk i köket tro? Får nog kolla närmare på detta. Ta hand om varandra mina nära och kära.

tack för ordet.

31 down, 9 to go..

Min graviditet - BF Fre 17 apr 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Mån 9 feb 2009.
Du är på dag 213 av 280. (76,1%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 2 fulla dagar (v30+2).
Du är i 7:e kalendermånaden. 
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 apr 2009
Du har 67 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 31 - 7 feb - 13 feb 2009

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär. Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


i   l ä n g t a n s   t i d e r . . .

Fel vecka.



Här har jag gått och trott att de var den 14de februari igår. Men de är ju för tusan nästa vecka.! Jajaa.. Får skriva om den dagen då, när den kommer istället tror jag minsann. Jag blev glatt överaskad i torsdags när jag fick veta att fettisdagen är den 24 februari. Jag trodde att den redan varit. (hej mitt namn var virrpanna ja!) Detta betyder dock att de kommer finns semlor att köpa ett litet tag till. Satt och hade ett (som alltid lika givande) samtal med grannen B om kalorier m,m en dag i veckan. De finns ju de som håller lite koll på sånt, sen finns de dem som är helt besatta av att räkna och notera hur mycket de får i sej. För min egen del är detta inte aktuellt, men jag tänkte, hur vet man att man får i sej tillräckligt? Kom iallafall fram till att en semla om dagen och kanske två någon dag borde iallafall täcka behovet och jag kan behålla lugnet. Hahaha..

Igår hade vi svärmor D och bror J på besök här. Nu har vi fått massa kläder och annat till liten. Var jätte mysigt att gå igenom allt. Efter fika tog vi en tur till Freeport. Men som den fattiglapp jag är fönstershoppade jag bara. De var trevligt dock. När vi kom tillbaka började jag med maten. Fullkorns ris (boil in bag = tillräckligt enkelt för att emm ska klara av de) och kycklingryta med kantareller bjöds de på.. Mmm.. De var första gången kära svärmor fick smaka på min berömda rätt, och jag tror faktiskt hon var lite imponerad.! Jag gör alltid en jätte laddning av de, när jag väl lagar de. Så de står vtå portioner i kylen till mej och J senare idag. Kanon va!

Senare på kvällen när svärmor och bror J åkt så skulle J iväg med några arbetskamrater, umgås och ta en öl eller två. Själv stannade jag inne i mitt lugn. Blev dock en promenad till OKQ8 för inhandling av popcorn. Jag passade på att mysa ordentligt med katterna i soffan, för idag flyttar dom. Mitt hjärta gråter, men jag tvivlar inte på att dom kommer få de jätte bra. Jag kollade på en film också. Reign over me med bland annat Adam Sandler och Don Cheadle. Åhh va bra den var. Tycker jag iallafall, Ovant att se Sandler i en sån roll, men nu kan jag inte föreställa mej att någon annan skulle kunna göra den bättre. Som den hormonspruta jag är, grinade jag mej igenom hela slutet.

Nej. Nu pekar visarna på frukost, på min ät-o-sov-klocka.
Ha en fin söndag mina nära och kära.
tack för ordet.!

Utmanad.


Jag har blivit utmanad av Mia.

Här är reglerna:

* Gå in i mappen Mina bilder (eller den mappen där du har dina bilder)
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
* Utmana sex andra personer och länka till dem,
   samt tala om för dem att dom är utmanade




Det blev ett foto från "Glava mappen".
Och som namnet lyder så är de taget i just Glava. En underbar sommardag,
hit tog vi (jag och min J) båten för en hel mysig dag med fiskande och badande.
Det är J som tagit fotot.



Jag utmanar:
Theresia   Svantes mamma   Juliettan   Marie   Kalle   Ellen

Lycka till allihop.!



Miss insecure.


Osäkerheten och tvivel tar ibland över mitt tänkande och oron bli total. Men nu mera.. Inte för min skull, för någon som betyder så mycket mer än jag själv någonsin kommer kunna, någon som delar mitt blod, någon jag ska ge allt jag kan, någon som förtjänar trygghet, kärlek och hopp. Så nej, inte för min egna skull.. För den lilla krabaten som just nu gör ett fotavtryck på höger sida av min mage. Att någon så liten, så nära men ändå så långt borta, kan ta fram så starka känslor hos mej. Får mej att bita ihop lite hårdare, får mej att vara stark, får mej att inse vad de viktigaste i livet är.. Ett så litet liv, men inga ord kan beskriva hur stort och fantastiskt de känns.

Jag är trygg med mej själv, jag är lugn, harmonisk och jag litar på mej själv.
För livet i mej ger mej all styrka och allt hopp jag behöver.


Miss insecure aka. stolt blivande mamma.

30 down, 10 to go..

Min graviditet - BF Fre 17 apr 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Tis 3 feb 2009.
Du är på dag 207 av 280. (73,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 3 fulla dagar (v29+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 apr 2009
Du har 73 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 30 - 31 jan - 6 feb 2009
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Tisdag.


Tisdagen startade med ett sms från bästa grannen B, som löd; Kaffe hos dej?
Självklart blev de kaffe hos mej dessutom. Mycket trevligt.

Sen fick jag tid på vårdcentralen, där en läkare förlängde min sjukskrivning för ryggen, fram tills jag ska gå på havandeskapspenning istället. Lyckades pussla ihop den tiden med besöket på mvc som jag hade inbokat idag också. Tänk min älskade J skyndade sej och hann precis komma innan jag blev inropad. Klockren timing.! De var första gången han fick höra våran litens hjärtslag. Nu låg mitt "magmått" på 28 cm, och de var perfekt i kurvan tydligen. Jag vägde mej dock inte, men utöver måttet så var blodtrycket kanon och bebis hjärta lät perfekt.

Sen gick jag och handlade lite fika. Vi fick nämnligen besök här nu på kvällen, av en jätte mysig tjej som ska ge Yeo och Siri ett nytt tryggt hem. Hon var verkligen jätte trevlig, tillmötesgående och fantastiskt förstående. Vi kommer alltid fortsätta hålla kontakten med henne, och får lov att hälsa på missarna så ofta vi vill. Hon var här i 2 timmar, och både jag och J är överenns om att hon blir en perfekt matte för våra 4benta vänner.! De känns verkligen jätte bra, även om jag kommer gråta floder när vi ska hem till henne på söndag för att lämna bebisarna. Fantastiskt att Yeo och Siri får fortsätta leva tillsammans. Undrar om dom kommer sakna mej lika mycket som jag kommer sakna dom? Nu har jag ett par dagar på mej att mysa extra mycket med dom och på sätt och vis ta farväl, även om vi ses igen så kommer de aldrig bli samma sak som när man möter dom i dörren hemma.



        

Nej, hormonerna tar överhand här och jag kan inte skriva mer om detta.. Blir för sentimental. Nu är annonsen borta från blocket iallafall. Jag får trösta mej med att jag snart kan börja packa upp och ställa fram alla bebis grejer.

tack för ordet.!

RSS 2.0