Ondskefullt.


Hur ondskefullt får de bli egentligen? Håller förkyldningar på att ta över världen? Eller iallafall mitt liv? Sitter hemma i soffan med täcket runt mej. Hade kunnat vara mysigt, om jag fick delat stunden med någon annan än förkyldning nummer.. får se här nu, 4 för denna vintern? Detta är helt galet alltså. Att jag blev så svullen och fick så ont i halsen tror jag dock berodde på att jag glömde min halsduk igår när jag skulle ut på kvällen..

Just de igår kväll ja.. De stod möte och efter de, utekväll med arbetskamraterna på schemat. Buffé och bowling var bokat på Strike.! Min rygg avrådde mej dock från bowlingen, men hela jag var nöjd när jag fick frossa i underbart god buffé. Så mycke mat och ät hur mycke du orkar. Jag var i paradiset! hehe.. Samtalsämnerna var utanför ramen och stämningen på topp. Mycket trevligt med andra ord. Dock kom halsbrännan efter för MYCKET mat, kaffe, krusbärspaj och fanta.. De blev en hyffsad tidig hemgång för mej, vilket ändå var skönt faktsikt. Hade jag väntat längre hade fyllorna på vagnen varit ännu fullare, de sjungande 16 åringarna hade sjungit ännu högre och de omdömeslösa som snubblar in i en hade varit ännu mer omdömeslösa. Så som sagt, skönt att komma hem i god tid ändå.


Blocket annonsen.
Det gör ont i mitt hjärta, men vi måste!
Vet du någon som vill ta hand om de två underbaraste katterna i världen och ge dom ett tryggt, kärleksfullt hem, så får du jätte gärna höra av dej till mej..


Uscha för förkyldning alltså.
Till och med glasögonen känns tunga på näsan och alla kläder oavsett hur stora dom är tycks klämma åt runt kroppen på mej. Nej, nu blir de en kopp te, kanske ett varmt bad om en stund.. Mmm.. avkopplande. Ja om jag inte lyckas somna innan de. Ta hand om varandra och ha en fortsatt go lördagkväll.

tack för ordet.

29 down, 11 to go..


Min graviditet - BF Fre 17 apr 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Tors 29 jan 2009.
Du är på dag 202 av 280. (72,1%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 5 fulla dagar (v28+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 apr 2009
Du har 78 dagar kvar till förlossning.



tjockis, jo ja tackar ja.!
Fotona blir inge vidare när man måste ta dom själv och inte ser hur de ser ut.. Lägger in en bättre bild på magen, men nyllet behöver ni inte uppmärksamma allt för mycke va? Fin man är om dagarna när man inte orkar sminka sej eller göra i ordning håret. Nåja, hur snygg behöver man vara för att diska? Ska iväg en sväng och dricka kaffe på arbetskontoret, hälsa på lite och kolla så dom fortfarande har koll på läget där..



Knepigt, vecka 29 nu och känner mej redan så stor att de lika gärna kunde ligga en flodhäst där inne. Fast de tvivlar jag dock på, nog för att de sparkas som om en de vore någon form av häst.. Men nää.. Igår hade liten hicka, flera gånger under dagen. Tog fram stetoskopet och lyssnade en stund, plötsligt vände sej bebis (troligtvis med ryggen utåt) och jag hörde hjärtslagen jätte tydligt.. Åhh.. de var en riktigt mysig stund och sån avslappning var de längesen jag var med om.

tack för ordet.

Tiden går ändå långsamt..


Ojoj.. var ett tag sedan man uppdaterade här nu.
Men som rubriken lyder; tiden går ändå långsamt.
Det känns som att fler och fler börjar lämna blogg.se. Har lite funderingar på att starta en ny blogg snart jag med, men får se hur de blir med de längre fram. Än så länge duger denna.

I fredags packade vi bilen och begav oss mot östkusten, Sthlm för att vara mer exakt. Där bjöds det på trevliga samtals stunder, fantastiskt god mat, bastubad och presenter.! Tack för en underbar helg svärfar med familj. Vi fick med oss en spjälsäng också, och Anki hade sytt jätte söta sängkläder. Tusen och åter tusen tack. Sen ville dom såklart att vi skulle få se allt hur de såg ut, så sängen stod bäddad och monterad när vi kom. Såg så mysigt ut.! Ska ta bild av de och lägga upp den dagen vi monterat upp de här hemma. Blir längre fram med andra ord. Helgen bjöd förövrigt också på 'sitta-inne-och-titta-film' väder. Inte late mej emot.! Jag och Anki tog oss dock en promenad till blomsteraffären. Sicken utmaning, med all den isen på backen och regnet som föll på de. Blixthalka jo ja tackar ja.. Såg väll ut som en anka som försökte lyfta för mycke vikt från backen där jag gick, med armarna vevandes rakt ut. hehe..

Förra torsdagen var jag ute på landet och hälsade på vänninan A som fyllde år. Stort grattis än en gång, hoppas boken blir omtyckt.! Mmm.. Hon bjöd förresten på Glasstårta och hembakta bullar. vännina A nr 2 var också där och hon var ju gravid hon med, men se inte nu längre. Fick ett så sött foto via mms igår på en liten tös som hade kikat ut tidigt tidigt igår morse. Fantastiskt! de hade tydligen gått väldigt bra, vilket var skönt att höra.
Efter den vistelsen där i torsdags åkte jag till crazy M och hälsade på. Hon var ensam hemma och vågade inte gå upp på vinden själv. hehe.. Så jag hjälpte henne med de, och passade på att smaka av hennes hembakta bröd. Hon höll minsann på att baka när jag kom, luktade underbart i hela lägenheten där. Tror jag får försöka göra mej själv till lite mer av en husmor och börja baka lite. Men de är dock jätte svårt med våran gas spis. De blir bränt under och kletigt i mitten.. Får försöka någon dag ändå tror ja.. De va helmysigt att träffa henne också iallafall, få tjöta om allt mellan himmel o jord.

Nej, nu lockar något helt annat än att fortsätta skriva här.
En hyffsad uppdatering har jag allt bjudit på ändå.
Ha en fortsatt trevlig kväll mina nära och kära.
tack för ordet.

28 down, 12 to go..


Min graviditet - BF Fre 17 apr 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Mån 19 jan 2009.
Du är på dag 192 av 280. (68,6%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 2 fulla dagar (v27+2).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 apr 2009
Du har 88 dagar kvar till förlossning.

Vecka 28 - 17 jan - 23 jan 2009
Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och kan då kan den gå upp 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

Just nu ikväll..


Ligger jag och Siri i soffan.
Jag myser med en stor kopp varm choklad med vispad grädde.
Mmm.. Underbart!

Och de här med att diska..


Igår gjorde jag så mycket jag orkade här hemma. Dammsög överallt och diskade, tog lite bilder på hur vårt lilla hem ser ut nu som jag tänkte lägga upp. Finns ju flera som inte sett de nya möblerna än. På tal om att diska, vet inte om de beror på att jag är helt total inkompetent eller vad egentligen.. Men av någon anledning lyckas jag alltid vid varje disktillfälle minst en gång vinkla en sked, skål eller liknande fel vilket resulterar i en magdusch till min tröjas glädje. Detta fenomen har jag faktiskt diskuterat med andra, och tro de eller ej, jag är inte ensam om att lyckas med de här.. Haha.! Jaja.. nog om tankarna kring de ämnet. 

Annars gör jag inte så jätte mycket, bråkar med alla papper som försäkringskassan dränker mej med. Äter glass/banan/chokladsås, så fort jag får chansen. De är riktigt plågsamt att gå och vara sugen på något dag ut och dag in utan att faktiskt komma på vad de är. Men glassen funkar alltid!

Nej gott folk, nu får ni roas av några foton istället.
Ha en fantastisk helg.
tack för ordet.


                   

ovan har ni; 1. nya nattduksbordet (har en stor byrå i samma stil som ska förvara bebis kläder), Siri ligger för övrigt på sin "säng" (en gammal fotpall hon la beslag på för längesen.) 2. Den Stora super bekväma fantastiskt mysiga underbara soffan! Täckt av filtar, så katterna kan va där också. Annars går katthår och tygsoffor inte direkt hand i hand. 3. Sovrumsfönstret. TVn där inne kommer försvinna när bebis säng ska in i andra delen av rummet.

           

Mmmm.. Glass.!                      Fina köksmöblerna.



Och avslutningsvis, Jag i vecka 26.
Osminkad och så där lagom suddig.
Men så här ser jag och min mage ut på dagarna.
Eller ja, på denna bilden har jag ju faktiskt fått på mej jeans, wow.
så jag är nog på väg ut här ändå..

27 down, 13 to go..


Min graviditet - BF Fre 17 apr 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Mån 12 jan 2009.
Du är på dag 185 av 280. (66,1%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 2 fulla dagar (v26+2).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 apr 2009
Du har 95 dagar kvar till förlossning.

Vecka 27 - 10 jan - 16 jan 2009
Kroppen
: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.


Jo ja tackar ja..

receptet.


Dagens recept för en glad emmeli.. √

gammeldags vaniljglass.
1 skivad banan.
ett helt gäng delade vindruvor.

Ner med allt i en djup (gärna stor) skål
och kladda O´hoj choklad sås över "gröten".
Mmm..


Idag var jag förresten på vårdcentralen, så nu är jag sjukskriven.
Ska till kontoret och försäkringskassa på måndag, men nu tar jag helgen.

Maktlöshet vs, natt smärtor.



De här går inte.. De går bara inte. Sitter och gör ett natt arbetspass, och grinar.. Mitt ryggslut gör så fruktansvärt ont. Har fått stoppa i mej alvedon, men de hjälper knappt. "Vändningarna" dom tunga momenten är värst. Tar i så jag får kramp i hela neder delen av magen. Va ska jag ta mej till.. Känner mej ynklig och maktlös. Har vandrat lite fram och tillbaka här under natten, för att se om de hjälper att röra sej.. Dock utan resultat.

Ska ringa min bm så fort deras telefon tid öppnar nu på morgonen. Höra med henne, vad hon tycker jag ska göra. Skulle egentligen gått till en sjukgymnast som håller i gruppträffar just för gravida, men närmsta tiden innan den 21 januari var imorn vid 11:00. Jag orkar inte jobba natt och sen gå på de. De hade inneburit att jag hade varit tvungen att hålla mej vaken tills dess de skulle vara över. Vilket gett mej 26 vakna timmar i sträck. För somnar jag på morgonen när jag kommit hem, så kan inte ens en kanna kaffe väcka mej, om jag så får den hälld över mej.. Ligger ju nu mera vaken av och till genom nätterna, och förmiddagarna/morgon timmarna är då jag sover djupt.

Uscha, nu ska jag inte gnälla mer här. Men för er som känner mej så vet ni hur mesig jag blir när jag har ont eller är sjuk. De är illa, inte de att jag inte är smärt tålig, för de är jag egentligen. Men de tär på mej när jag inte kan påverka de.. Och mitt psyke knäcks inte bara av envist malande smärta, utan också av känslan att vara otillräcklig.

Hoppas alla mina nära och kära sover gott nu iallafall.
och att ni mår bra och får vara friska.

tack för (det extremt gnälliga) ordet.!

Även jag.. vs information.


Nu har även jag skaffat mej ett medlemskap på familjeliv.se.
Ni som vill hittar mej under signaturen ins3cure såklart!
Lägg gärna till mej som vän om du vill.

Där kunde man ju fylla i sitt beräknade förlossningsdatum och vips, få massa information om vart man befann sej och lite där till. Så jag tänkte, i och med att de inte blivit uppdaterat om i vilken vecka jag är, sånt jag klistrat in tidigare.. Så kopierar jag och delar med mej av informationen jag fick fram från just familjeliv, från och med nu.

Min graviditet - BF Fre 17 apr 2009
Din graviditet startade Lör 12 jul 2008.
Du blev gravid ungefär Lör 26 jul 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 178 av 280. (63,6%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 2 fulla dagar (v25+2).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 17 apr 2009
Du har 102 dagar kvar till förlossning.

Vecka 26 - 3 jan - 9 jan 2009
Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i t.ex vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna, om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.



Så där har ni de mina vänner.
Allt och lite till.

Av någon..


Av någon outgrundlig anledning så har mina senaste inlägg inte synts på bloggen. Varför? Ingen aning? De står att de ska vara uppdaterat och publicerat men uppenbarligen inte. Jaja.. Ska bli lite spännande och att se hur de går med detta. Va har jag haft för mej då? Har lyckats drabbas av ännu en förkyldning, uscha.. På nyår stannade jag tacksamt hemma, kollade fyrverkerierna med grannen B, även han var sjuk.. Sen skålade jag i alkoholfritt mousserande vin!

Jag har också hunnit vara på hockey med pappa och lillebror, fick se Frölunda ge sin hämnd på Timrå.! Äntligen! Sen har jag och min älskade J haft våra uppåt och neråt dagar. Hormonerna gör sitt i min kropp som för övrigt blir rundare och rundare för varje dag som går. Men nu har vi börjat få ordning här hemma, kommit igång med förbredelserna inför bebis hemkomst, visst de är 3 månader kvar men.. De lugnar ändå mina stressiga nerver att vara ute i god tid. Så de är de värt. Sen är de skönt att sprida ut kostnaderna.

Idag var jag på mvc och träffade barnmorskan Karin igen. Fick lyssnat på litens hjärtslag, åhh lika underbart att höra varje gång. Denna gången mätte vi även magmåttet, eller ja, de är väll egentligen livmodern man mäter? Hur som hellst låg de på 24 cm och nu väger jag 68 kg exakt. Har med andra ord gått upp ca 6-7 kg. Alldeles lagom hittills.

Så, de var en liten uppdatering för alla mina nyfikna nära och kära.
Ha en fin dag, jag ska snyta mej igen.

tack för ordet.

Happy.


H a p p y   f u c k i n g   n e w   y e a r .  .  .


RSS 2.0