20 hela veckor idag.


Gravid vecka 20

Bebisen
Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka. Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen. Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.


Du

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket. Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.



i   l ä n g t a n s   t i d e r . . .


någon form..


Det borde verkligen finnas någon form av förkyldningslag, ex; Din näsa får bara rinna si och så mycke, bli täppt till en viss gräns men inte mer. Ditt huvud får inte göra för ont och inte kännas för tungt, och om de nu ska göra de får de bara göra de i, får se.. en halv timme hade räckt precis lagom.

Har legat i badet idag igen, de får verkligen musklerna att slappna av. Underbart! Min älskade J ska laga mat till mej sen, nu är han iväg och handlar, sen ska han tvätta dessutom. Ja han får ta hand om de mesta och vara lite "hemmafru" nu. Själv väljer jag att röra mej så lite som möjligt. Men nu ska jag dricka mer juice och mer honungs te.

Jag och influensan är svurna fiender, och kommer aldrig komma överens.!
tack för ordet.

hjärtslag och influensa.



Igår var jag på besök hos barnmorskan Karin. Kära fröken T följde med mej. Tack o tack. Vi fick lyssna på min lilla pärlas härliga små hjärtljud. Helt fantastiskt.! Snabbt men rytmiskt. Önskar mej verkligen en sån man kan lägga på magen med ett par hörlurar till så man kan lyssna själv när som helst. Men den kostar pengar som allt annat. Jag ska ju faktiskt ta mej råd till att förnya vårat hem dessutom, så man får välja vad man ska prioritera.! Nu väger jag förövrigt 64,4 kg. Inte illa, har gått upp, inte riktigt, men nästan 3 kilo sen senast jag va där. hehe..

Orkar egentligen inte skriva mer nu. Kommer från vårdcentralen och gissa vad? Jippie! Jag har drabbats av den årligen återkommande härliga influensan. J säger att han tänker sova i gästrummet tills jag blir frisk. Mår verkligen pyton, men feber nedsättande hjälper alltid lite. Vill be om ursäkt till alla jag kan ha smittat hittills, men jag visste ju faktiskt inte. De bröt ut först idag. Nej, nu bäddar jag ner mej, har redan gjort i ordning en kopp te som väntar.

Ta hand om er mina nära och kära och håll er borta från virus. (och mej) Buhuu..

tack för ordet.

Tisdags förkyldning.


Vill först av allt säga; Grattis älskade pappa på födelsedagen din igår.!
(missade att skriva de i gårdagens inlägg, men jag ringde och sjöng för honom)

Igår bjöd på en mysig dag. Åkte in till stan och mötte upp fröken T, sen även lilla M. Vi fikade gott.. Mmm.. jag drack varm choklad med massa vispad grädde. Underbart i vinter kylan. Köpte present till min J också, som han tycktes bli väldigt glad över. De var lite som tack för att han ordnar med bilen och byter däck på den. Tur att han har möjlighet till att göra de på sitt jobb inomhus, och med bra verktyg som han får tillgång till. Slipper även jag stå ute i kylan och böka med de. hehe.. Senare lagade vi tacos med grannen B och hans vän från norr A. Var riktigt gott.

Idag har jag börjat dagen med te och min nya bok. Tittade på klockan och plötsligt hade den blivit 11 och jag hade kommit 150 sidor in i boken, vill verkligen inte lägga den ifrån mej. Men om man ska ta sej någonstans idag är de nog bäst. Dessutom vet jag inte säkert när nästa kommer ut på svenska, kan va bra att dra ut lite på den jag har iallafall. Känner mej lagom förkyld idag förövrigt, de började krypa på redan igår eftermiddag. En retande hals, nysningar och snorig näsa. När jag först öppnade ögonen imorse var de för jävligt, men nu känner jag mej lite piggare. Om man bortser från halsen som fortfarande är retlig och gör ont. Halsduk är inget alternativ längre, utan ett måste!

Måste rapportera ett fel i gårdagens inlägg. Där jag informerade om att Js snooze var på 6 minuter. Detta fick jag stark kritik för och upplysningar om att det inte alls stämmer. Den är på 7 minuter! Alltså, i två timmar drog klockradion igång var 7:de minut inte var 6:e. Jag tackar J för informationen och ber om ursäkt för eventuella missförstånd. haha..
Nej, nu ska jag ta mej en dusch. Har lite saker jag vill hinna med innan jag ska på möte kl 16:00. Så ha en fin dag mina nära och kära, ta hand om varandra.

tack för ordet.

Snooze.


Idag hade min älskade J tänkt kliva upp 06:15, för däcken skulle bytas på hans arbetsbil.! Men han väljer såklart att snooza ett litet tag.. Ett litet tag blev till slut fram till 08:15.! Haha.. Jag fattar inte hur någon kan snooza så länge. Bli väckt var 6:e minut och somna om. Tackar verkligen någon högre makt för att han har en klockradio som väckarklocka. Så de är låg musik som går igång var 6:e minut, och inte en fruktansvärd piiiiip signal eller liknande. De hade jag nog faktiskt inte stått ut med.. hehe..


Idag ska jag in till stan en sväng hade jag tänkt, först har jag dock lite att pyssla med här hemma. Anledningen att jag ska till stan är iallafall för att jag måste få tag på två nya böcker. Under dom senaste två veckorna har jag läst ur dom här.. 

                                          

Stepenie Meyer - Om jag kunde drömma
               Brian Freeman - Syndfull


'Syndfull' var väll helt okej rätt bra faktiskt, iallafall när man kommit in i den. Dock inte min typ av bok. Men 'Om jag kunde drömma'. Herregud vilken vacker kärleks saga. Jag är helt såld, ser fram emot filmen också 'Twilight'. (orginal titeln) Hoppas verkligen inte den blir någon besvikelse. Fast jag vet inte ärligt hur något ska kunna toppa boken? Ska iallafall in till stan och leta reda på uppföljaren. Sen ska jag drunkna igen, med en kopp te och en filt runt mej. Underbart.

Funderar starkt på att ringa fröken T och se om hon kanske inte känner för en fika i stan. Passa på och träffa henne, de var ju ett bra tag sen nu. Nej, om inte min dag ska passera obemärkt så är de dags för frukost och att göra sej i ordning nu. Ska ju byta däcken på bilen i eftermiddag också, och äta tacos.! Tror de kommer bli en bra dag.


V i   m å r   b r a   n u . . .

Tack för ordet.

19 hela veckor idag.


Gravid vecka 19


Bebisen

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen! Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!


Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram! Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet. Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.



i   l ä n g t a n s   t i d e r . . .


hemligheten.!


Hemligheten jag bärt på ett tag nu, 18 veckor och 6 dagar för att vara exakt.!
De flesta vet visserligen redan om de, men för er andra ja..
Jag låter bilderna tala för sej själva!

                                            Min pärla.!



ligger med händerna uppe på varsin sida om huvudet,
benen iallafall från knäna och ner ser man tydligt till vänster,
ena foten syns också i hörnet!



händerna på pannan/huvudet.! Man ser nästan näsan lite.



Liggandes i profil.


Kan ju berätta att vi "vet" vad de kommer bli för någon också.
Dock finns de ju aldrig någon garanti.. Har hört om många som fått
besked om en flicka, men ut har de kommit en pojke och tvärtom.
Men jag är ändå rätt säker. J också.!
Lyckliga jag.!


nyfikenheten.


nyfikenheten och spänningen går på högvarv i mitt hjärta,
skjuts uppåt och blir en tornado i mitt huvud.!
Men om bara några timmar, bara några få timmar.. Då vet jag!

Nu ska jag dock städa inför besöket i helgen.
Det är Js bästa barndomsvän MR som kommer hit,
och han är allergisk mot våra fyrbenta, ludna, platstagande, underbara kräk.! 



pussa*

yeo o siri.

sötaste.


orkeslös som få.



Hittills idag har jag diskat och ätit världens goaste frukost.!
1 äpple (skärt i små bitar) 1 banan (skivad) ett helt gäng vindruvor.
tillsammans med lite flingor, solros kärnor, hallon/vanilj yoghurt och ringlad honung över.
Mmm.. Känns nästan som man ätit någon form av efterätt till frukost! hehe..

Har varit lagom frånvarande de senaste dagarna, pga att jag arbetat. Igår var de ett 13 timmars pass. Fick ett samtal när jag slutade 20:00. De va J som sa, -kom till grannarna B o E när du är framme, vi lagar mat här.!
Åhhh..! Va helt underbart att komma "hem" och få mat serverad direkt, och vilken fantastiskt god mat sen också. Sallad med fetaost och stekt potatis. Jag fattar inte hur B kryddar potatisen när han steker den, men tusan vad god den blir.! Mmm..

Annars är jag rätt orkeslös på dagarna. Kämpar mej igenom arbetspassen jag har. Kommer hem och sover. Imorgon ska jag till Borås på Respirator utbildning. Ska vara där till kl 08:20 på morgonen.. Uhh.. Hoppas jag hittar lätt iallafall och att dagen smiter smidigt förbi, även om de kommer ta hela dagen.

Nej, nu ska jag börja ett litet projekt. Ska sortera all musik på min Ipod, ta bort gammalt och lägga in nytt. De är på tiden. Sen ska jag se om jag orkar sortera tvätten innan J kommer hem. Han ska tvätt ikväll när jag jobbar! Härligt för mej att slippa den formen av husarrest denna gången. hehe..

tack för ordet.

It's love and war..


If it ain't family, I ain't sure..
Love is love, war is war.



F a m i l y   a b o v e   a l l.  ♥





Nattjobb & Hockey.



Tack för alla värmande kommentarer angående nya utseendet på min blogg. De ska förbättras ytterligare, men får ta den tid de tar. Gjorde ju ett natt arbetspass mellan onsdag - torsdag, och var lagom trött på html koderna när klockan närmade sej morgon. Sov inte så där jätte många timmar igår heller, så dygnet har blivit lite skevt. Älskade pappa kom hit, var väll framme runt 15:00 tiden, om jag inte misstar mej. Vi drack kaffe, tjötade, jag såg till att vakna till. Strax efter 17:00 var vi redo att lämna Biskop, för att bege oss mot Skandinavium.! Mötte upp med farbror H, han blev överraskad vill jag lova, då han inte fått veta att jag skulle med. Vi åt en god bit mat innan matchen, sen en promenad vidare för att inta våra platser, satt bara 10 meter från "Goa gubbar".! Stämningen och trycket där var på topp. Men vårat Frölunda fick stryk av Timrå. Fan fan fan.! Lagom orättvist dock, då de egentligen skulle stått 1-1 efter första perioden.! Men, men.. Så är de ibland, speciellt när dom anlitar blinda dommare. Hade en kanon trevlig kväll ändå.. Hoppas verkligen de blir mer hockey med familjen framöver. Fast de lär dröja innan min kära far och farbror vill se Frölunda spela igen, dom var lagom besvikna på kass åkning och värdelösa passningar. (tror de va så dom uttryckte sej) hehe..

Idag har jag sovit rätt länge, sen när J slutat jobbet, körde jag honom till tatueraren.. Såg på film med grannarna B o E. Efter de blev de en tur ut till Kållered för ett efterlängtat besök hos crazy M. Var så jätte längesen jag träffa henne, men hon jobbar ju i princip jämt. Idag fick vi iallafall tjötat. (och jag passade på att äta upp hennes vindruvor!) Nu sitter jag hemma, J är iväg med grabbarna, en av dom flyttar ifrån Göteborg imorn, så de blir väll lite avskedsfest. Jag hade dock ingen ork till att följa med. Vet att klockan är mycke nu, men jag funderar på att ta mej ett bad. Känner att min kropp skulle behöva den avslappningen.!

Ha en fortsatt fin fredagkväll kamrater.
tack för ordet.

Jag kämpar..


Ja, som rubriken lyder.. jag kämpar verkligen med min blogg och utseendet på den. Minns för "längesedan" när jag fortfarande läste media på gymnasiet och satt vid en dator med html koderna framför mej hela dagarna, tyckte till och med de var roligt.! Helt kass på de var jag inte heller, men nu?? Nu vill ingenting som jag vill och de får bara inte för sej att funka. Grrr..

Kockan tickar iväg här i natten också, nu är den 04:41. Så de kanske inte är helt undligt att jag inte får till de heller. Huvudet vill, men orkar inte hänga med.. Jaja.. Som de ser ut nu, helt skevt med andra ord.. (fast med en egen personlig header!) så får de nog vara ett litet tag nu iallafall.. Tills jag orkar ge mej in i detta projekt igen.

Nu ska jag ta mej en drick yoghurt, för de har jag förtjänat!

tack för ordet.

Igår och idag.



Igår gjorde jag och världens bästa granne B en sån otrolig insatts.. Vi gjorde ett byte av tjänster, jag hjälpte honom städa deras kök (vilket verkligen VERKLIGEN behövdes) och han hjälpte mej plocka ner den gammla hyllan i vardagsrummet och skruva ihop den nya. Jag tvättade även mellan 11-15, så nu har jag två tvättkorgar att ta hand om. När J kom hem ifrån jobbet så stod jag och hade maten klar, så vi käkade gott alla 4.. Jag, grannarna B o E och J.
Efter att dom dragit sej till deras (nystädade fina hem nu mera) så fick jag börja göra mej i ordning. Mötte upp kära fröken T i brunnsparken vid 19:45, för att gå på bio och se "Låt den rätte komma in". Ruggig, men hade jag inte läst boken innan hade jag nog inte gett den mer än "okej" som film. Dock tyckte jag de var riktigt kul att se hur dom fått till allt och gjort när dom just filmatiserat vissa scener, och den var kanon! (i och med att jag läst boken) Sen blev de tjöt och kvällsvandring längs avenyn i regnet. hehe.. Vintervädret börjar tidigt här söder över. Stort tack o tack underbara fröken T för att du ville följa med mej, nästa gång får du välja film. ;D

Nej, nu ska jag ställa mej i duschen, ska försöka få tag på vänninan A. Har inte träffat henne på evigheter. Så ett besök ute i ingenstans är de nog dags för nu.! Mmm.. Krämbullar.! Just de, för övrigt är jag ledig idag, men imorn kväll går jag på ett nattpass. Sen har jag torsdagen att se fram emot. Då kommer älskade pappa på besök igen.!

Ha en fin dag mina nära och kära.
tack för ordet.

en helg.


Ännu en helg har passerat, och vad har hänt?
I fredags kom en hel hög med folk hit, de dracks öl friskt och musiken gick på topp, runt 12 var jag helt slut (börjar jag bli för gammal? hehe..) Hade lite ont i huvudet också, så jag gick iallafall och la mej en stund. Hade bara tänkt vila i 30 minuter eller nått, men lyckades stan somna. Vaknade strax innan 3 igen och då var alla fortfarande kvar och festen i full gång. hehe.. Men vid 4 var jag riktigt jävla trött och alla andra drog vidare, även J. Meningen var väll att han bara skulle följa dom andra en bit, eller iallafall komma hem inom någon timme eller 2. Men han snubblade in strax efter 9 på morgonen. Så gårdagen blev en riktigt slö dag. Fast jag var ju pigg och mådde prima.

Igår letade jag fram min glassmaskin som jag fick av J förra julen. Blev riktigt jäkla toksugen på att göra egen glass. Men allt gick emot mej, först hitta jag inte bladet med hur mycke man ska ha i, tips på recept och instruktioner. När jag väl funnit de (överlycklig) så får J mej att inse att de står att de ska vara vispgrädde i av en anledning, alltså, våran matlagningsgrädde skulle nog inte funka eftersom den inte kan bli fluffig! Så iväg till OKQ8, för att köpa allt jag ska ha i, passade även på att ta en tur till BK, J var bra sugen på skräpmat. hehe.. Kommer hem igen, bara för att få reda på att kärlet till glassmaskinen måste frysas i 10 TIMMAR innan man kan börja göra glass i de. Jäkla jäkla skit. Vill jag ha något, göra något osv, så vill jag ju de på en gång, inte 10 timmar senare. Grrr..

Hur som helst. Ställde in den i frysen igår, så nu ska jag snart börja göra glass. Mmm.. efter denna väntan tror jag inte de spelar någon roll hur de smakar, jag kommer älska de oavsett. Men berättar hur de gått för er andra längre fram. Ha en härlig söndag.

tack för ordet.

I'll sing along..


I don't know you
But I want you
All the more for that
Words fall through me
And always fool me
And I can't react
And games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice
You've made it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
Moods that take me and erase me
And I'm painted black
You have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now
Falling slowly sing your melody
I'll sing along





Lilla familjen.



Min älskade underbara familj, en liten del av den, pappa och lillebror har varit här på besök. Önskar dom kunde stannat längre, men pappa kommer ju tillbaka nästa vecka. Då ska vi gå på hockey med farbror H. Frölunda - Timrå.! Åhh.. ska bli så kul och spännande, speciellt för mej som inte varit och på hockey sen jag var riktigt liten. Hur som helst, hade jätte trevligt med familjen här, var och kikade på kläder, möbler m,m. Dessutom lagade vi kanon go mat på tisdagkväll, och igår blev de Thai-mat. Lilla familjen åkte dock igår, innan jag började jobbet.

När jag kom hem på kvällen var jag förvisso helt slut, men J var hos grannarna B o E, så jag gick dit och blev bjuden på smörgåstårta.. Mmm.. Efter att jag suttit där och gnällt ett tag över att grabbarna bara spelar TVspel, så tyckte jag de va dags att gå hem. J la sej på soffan och jag satt framför datorn en stund. Efter 30 minuter märker jag att J har somnat till ordentligt, så de bästa alternativet var nog att inta sängen istället. Jag frågar då J om han ville kolla nått på datorn eller om jag kunde stänga av den, till svar får jag; - Men har vi valkatalogerna istället då.. Har du hittat nummrerna för smsen.
Öhhh??? What? Hahaha.. Jag få väckt han lite till och älskade J inser att han ligger och svammlar i sömnen. Han har nog kollat lite för mycke på presidentvalet i USA de senaste dagarna, eftersom de var ungefär de han syftade på med sitt svammel. hehe..

Nu går LP spelan runt här hemma, Krayzie Bone - If they only knew. Grym låt och de sprakar alltid så härligt när man lyssnar på LP skivor.! Nej, nu ska jag hoppa in i duschen, eller kanske ta mej ett bad.?! Härligt. Ha en underbar dag mina nära och kära.

tack för ordet.

shame.



Shame on you
, if you fool me once.. Shame on me if you fool me twice.!



RSS 2.0