Dåligt minne vs. långpromenad.



Idag släpade jag barnvagnen framför mej hela vägen ner till Backaplan, endast i ett syfte! Jag skulle handla en romsås, där jag köpte fisken igår. För utan den romsåsen (uhh de låter inte mysigt men smakar underbart ja lovar!) vill inte min J äta fisk. Sagt och gjort, knallade hela vägen dit, inhandlade de jag skulle ha och börjar bege mej hemmåt. Då ringer J och påminner mej om att han faktiskt skulle iväg med ett par vänner idag. De hade jag totalt glömt, så jag frågar när ungefär? Hinner jag laga middag så vi kan äta tillsammans? Nope.. Han skulle bara hem och byta om, sen dra igen. Så här hemma stod jag förut och lagade underbart god mat, stekt torskfilé, potatismos, rårivna morötter, lingonsylt (ja den gjorde jag ju inte från grunden, men hemmagjord är den!) och självklart romsåsen till detta.. Allt för att till sist sitta och äta utan någon på andra sidan bordet att Mmmmaa.. åt och diskutera hur god maten var med. Fast de är klart, min trogna följeslagare lilla Mio var ju självklart där, och han är faktiskt grym på att Mmmaaa.. Han fick också torsk, potatismos och morötter. Gjorde i ordning sådana portioner åt honom igår, så nu har han mat i en vecka framöver iallafall. De är tacksamt att laga mat till Mio vill ja lova! För han har fantastisk aptit..

Ja så kan de resultera, när inte minnet briljerar.
Fick ju en härlig promenad iallafall, och friskluft sägs ju vara hälsosamt.
Tack för ordet.

En sista vila.


Igår avled min morfar, i hemmets trygga vrå fick han sin sista vila. Igår var vi där hos honom, sa några sista ord och han såg så otroligt rofylld ut där han låg i sin säng. De är med sorg i hjärtat jag nu här vill säga, sov gott till sjömannen, äventyr historieberättaren, skojaren, fiskaren, mat älskaren, min fina morfar hoppas din sista resa blev lugn och fin på ett vackert stilla hav under soluppgången.

Vila i frid lilla morfar.
Aldrig ska vi glömma alla historier från dina resor och äventyr.


Lättroad.


En hyffsat lagom bakfull J och en väldigt (morgonpigg?) lättroad jag.


E - Spelade ni lazergame igår?

J - Aaa de gjorde vi.. och jag sköt mej själv typ 73 gånger.

E - Jasså, vaddådå.. Höll du geväret bak o fram eller?

J - (ger mej en knepig blick och en fnysning, en sån med glimten i ögat)

E - Hahahaha.. I Kill Me!!


Får jag be om största möjliga.. Oväsen! Tack.


Jäklar va tyst det är här. J är på firmafest med taadaadadaam.. rätt gissat! -sina arbetskamrater. Mio sover gott sedan ett par timmar, och här sitter jag. Nu är de bara 3 jäkla kändisar kvar i den jäkla djungeln också. Men dom ser iallafall till att bjuda på lite oväsen i mitt vardagsrum.

Jahaa.. Va gör man då? Jo om ingen vill komma hit och hålla mej sällskap över en kopp kaffe eller två, så får jag väll underhålla mej själv. Ska faktiskt passa på att underhålla min kropp lite. Lägga ansiktsmask, kanske till och med slå på stort och raka benen? Hahaha..

Imorn är de min tur! Då ska kära fröken T firas, hon når nämligen samma lagom respektabla ålder som jag redan nått. Detta är ju självklart en kanon anledning till att förse kroppen med ett glas vin eller några fler! Fast de blir nog ändå jäger/redbull! De har jag inte druckit på över ett år, och måste erkänna att jag saknat de en aning.

Nej gott folk. Hoppas ni är omringade av mer liv och oväsen än vad jag är denna fina fredagkväll. Ha en fortsatt fin helg och ta hand om varandra.

Tack för ordet.



Vad ska du ha för dej imorgon?


Inbiten.



Som de inbitna Twilight fan jag är, har jag självklart läst alla böckerna i serien. Går nu i väntans tider, ännu en är på väg, fast den är inte av samma karaktär som de tidigare. Så här står de på www.thetwilightsaga.com om boken:



The Twilight Saga: The Official Guide


The only official guide to The Twiligt Saga.


This must-have edition is the definitive encyclopedic reference to The Twilight Saga. Produced with Stephenie Meyer, it includes new material, character profiles, genealogical charts, maps, extensive cross-references, and more. It’s the essential handbook for every Twilight Saga fan.





(bild hämtad från www.thetwilightsaga.com)


grötfisen.


Han är bara 5½ månad gammal och de är redan knepigt som tusan att få torkat han runt munnen efter maten. Han kommer garanterat bli en sån där riktig lort unge så smånigom, en sån som springer med kyckling gryta runt munnen en vecka efter att de serverades. Åhh va han förgyller min vardag och får mej att le oavsett hur trött och grinig jag än är.





Igår, idag och julklappar.


Bloggtorka?!

I brist på annat tänkte jag iallafall berätta att jag haft en grymt mysig helg uppe i Värmland. Härligt att få träffa allihopa.

Igår gjorde jag en grym insatts, jag tvättade, plock-städade, diskade, bäddade rent i sängarna och dammsög.

Idag ska jag ta tag i lite saker, komma en bit på vägen i framtidsplaneringen. Först ska jag dock dricka upp mitt kaffe. Senare blir de förhoppningsvis simning med kära fröken T.

Finns det någon mer som tänkt börja köpa julklappar denna månaden? De har faktiskt vi bestämt oss för, de är antingen de eller alternativet att leva på vatten och knäckebröd november - december - januari.

Nä.. Dags att sätta den lagom trötta kroppen i rörelse.
Ha en fin dag mina nära och kära.
Tack för ordet.

På allmän begäran, den nya frisyren!


Ja, nu gör den sej inte lika bra på bild som när man ser den på riktigt så att säga.. Men här har ni den! Måste dock få påpeka också att på vissa foton ser mitt huvud gigantiskt ut, men kika lite närmre så ser ni att de är skuggan som orsakar de. (mitt huvud är ju egentligen ganska litet.) Vill passa på att tacka min kära mor som gjorde de möjligt för mej att sätta mej i frisörstolen utan att köra springnota efteråt..


        


Klicka på bilderna för att få dom större..

 


Ibland så..


Ibland får jag till de, eller ibland blir jag inte smartare än vad jag gör mej! Och nu har jag gjort de igen, valt att uttrycka mej på ett extremt komiskt eller rent av bara korkat sätt..
Precis i detta inlägget ← obs! Länk! 

Och de som faktsikt skulle bli ett seriöst inlägg för en gångskull.

Nu citerar jag mej själv;
"exakt 5 månadersen jag låg på Mölndals bb och.. Ja, födde barn helt enkelt." 

Vadå helt enkelt? De borde vara förbjudet att få använda de uttrycket i vissa sammanhang har jag kommit fram till. För helt jäkla enkelt va de ta mej -piiip- inte!


Mamma o Mio.


En liten kille som nu mera tycker de är roligare att dra i kameran än att bli fotad!





puss puss och en sne näsa.


Hallå, hejdå och ojdå..


Oj oj oj.. Dagarna gick plötsligt väldigt fort. Så va har hänt?

Nummer ett; i onsdags kl 12:45 för att vara mer exakt, satte jag mej i den berömda stolen! Frisörstolen! Så nu är jag korthårig och jag älskar de! Ser så busig och glad ut, lite lagom full i fan.. Precis som jag känner mej med andra ord. Foton var de ja.. Men jag har fortfarande inga batterier i min kamera. Ska se om jag inte kan ordna detta senare idag.

Nummer två; Igår eftermiddag så mötte jag upp kära fröken T i brunns. Där ifrån blev de en snabb sväng till Operan för att säga hej till fröken Ts A och charmiga M. Efter lite skitsnack och tjöt där blev de snabba steg mot vagnen och vidare mot Valhallabadet! Yessah! Äntligen är jag igång. Vi simmade i en timme. Tror vissa av dom andra på banan irriterades på vårat ständiga tjejsnack under simtagen, för jag fick ett par knepiga blickar. Hehe.. Men vårat prat fick iallafall tiden att gå fort.. för oss! Efter hård träning blev det välförtjänad ficka, stor latte och grillad macka. Mmm.. Så härligt med lite egentid, även om jag inte kan låta bli att tänka på Mio var 4de minut.

Nummer tre; Är ju egentligen inget som har hänt än, men anledningen till att jag nu snart ska runda av här. Idag åker vi till Karlstad och hälsar på Js familj. Så jag måste börja packa och röjja lite här hemma, för de är alltid skönt att komma hem till ett städat hem! Eller vad tycker ni?

Ha en fin helg mina nära och kära.
Tack för ordet.


När jag är mindre glad..


Väljer jag oftast att trösta mej med fantastisk musik.
De här piano stycket är helt underbart! Alla andra ord är som vanligt överflödiga..


Yiruma - A River Flows In You


Sen var det någon som valde att göra en remix av den..
(eller ja de finns många olika remixer av den ute)
denna blev inte helt dum enligt mitt tycke!


 


Måndagen är åter här.


Nu har Mio gröt i magen och jag kaffe i strupen.
Solen skiner och båda är nöjda och glada, vi ska snart ut också. Men trots detta så är Mios mamma inte alls lika pigg och sjunig som hon brukar vara. Nej, hon är lite tyst av sej och orolig. För om en timme ska Mio få sin andra vacc spruta. Usch de gör så ont i mej.. Men de kommer säkert gå jätte bra. Nu ska jag försöka få till min kaluffs. Ha en fin dag mina nära och kära.

Tack för ordet.


O'boy vilken uträkning!


Varm O'boyJa Tack!

Kall O'boy
? Absolut!

Rumstempererad O'BoyOHH NOOO..


Hur kan någonting som på alla andra möjliga sätt är så rätt,
bli så fruktansvärt fel? Rumstempererad O'boy nej fy satan..





Mmm.. Snart vinter igen och då kan man dricka
varm choklad & vispad grädde med gott samvete!


Vill du verkligen veta mer om mej?


Ja då
ska jag väll försöka få till en presentation av mej och de mina, en lagom kort men ärlig sådan också.. Jag vill absolut inte hänga ut någon och använder därför inga namn i min blogg, ni som känner mej vet redan, och ni som inte gör de ska inte ha behov av att få veta.. Så är de!

Än länge är jag en ung kvinna (född 85) som borde träna mer och dricka mindre kaffe. De är inte för inget jag kallar mej själv kaffemissbrukare. Delar livet med min lilla familj som består av, utöver mej själv, min J och våran älskade Mio, men har också de finaste vännerna man kan tänka sej runt mej (även om avståndet till vissa är långt).

Kort fakta om min älskade son Mio..
Han kom ut till oss 10/4 - 09, klockan 16:12.
3820 gram, 53 cm ren lycka och kärlek.

            

Lite mer då kanske..

Jag växte
upp med en underbar familj, en mamma, en pappa och 2 bröder som båda gjorde sitt yttersta för att jag skulle få så hård hud på näsan som möjligt. Än idag ligger dom mej otroligt varmt om hjärtat, i dom finns kärlek, stöd och goda råd. Jag har tackvare min älskade J fått en till familj i mitt liv, och en fantastisk sådan. Ganska snabbt fick jag en plats i deras vardag, deras liv och nu mera finns dom där för mej när jag behöver dom, jag kan inte göra annat än att vara evigt tacksam.

Vägen
dit jag är idag har inte alltid varit en så kallad dans på rosor, utan bestått av en hel del misstag, snubblande, dalar och svängar. Men på nått sätt har jag alltid lyckats hålla min näsa ovanför vattenytan.

Jag kanske tjötar lite mer än de flesta, och brerättar gärna samma historia 17 gånger minst! Inte för att de är brist på samtalsämnen, utan mest för att jag själv finner mina historier (och nej jag pratar inte om norgeskämt eller bellman historier, utan berättelser ur livet) komiska och lärorika. Dessutom tjötar jag såpass mycke att de är omöjligt för mej att komma ihåg vad jag berättat för vem!

Har en hel del brister och saker med mej själv jag är lagom missnöjd med, men de är sånt jag får arbeta på istället för att älta. Utseende mässigt duger jag som jag är, och mycke mer kan man ju inte begära egentligen. Visst utstående öron, för små läppar och stora kalv ögon i all ära. Men jag är stolt över vissa saker också, tex att jag efter 19 år av frenetiskt bitande på mina stackars naglar lyckades sluta helt.. Så bara!


Du är välkommen att skriva en rad eller två till mej, om du undrar över något, vill utbyta funderingar, eller bara har nått att säga. Är du för blyg för att lämna en kommentar går de att skicka ett mejl till [email protected].

Man får bara ett fåtal riktigt nära vänner genom livet, och de växer absolut inte på träd.. Men de betyder inte att man kan få för många bekanta, och om du frågar mej så är något av de mest intressanta och spännande här i livet att få höra någon annans historia. De är sant att varje människas livshistoria är unik!


Tack för ordet.

Där fick ni den, den halvnakna sanningen. 

Och nu är de er tur.. Törs ni?


Mio 5 månader!


Idag är Mio inte mindre än 5 månader!
Tänka sej, exakt 5 månadersen jag låg på Mölndals bb och.. Ja, födde barn helt enkelt. Resten stannar mellan mej och min J. För det var våran upplevelse. (och självklart Mios även om han inte kommer minnas händelsen på de sättet som vi) Visst har jag delat den med många av mina nära och kära, berättat hur de gick och hur de var. Dessa personer har jag ändå ett starkt förtoende för. Men de är inget jag vill blotta på bloggen.



Ja buddah baby växer och växer..


Han har räddat mej..


eller så ville han bara inte behöva stå ut med en grinig, ledsen jag. hehe..
Igår överraskade iallafall min älskade J mej. Vi var iväg och handlade, då han sa; -Jag ska bara en sväng till bokhandeln, så jag tar med mej Mio och möter upp dej inne på coop sen. Så kan ju du börja handla.. Sagt och gjort, jag frågade honom sen om han hittat någon bok. De hade han inte gjort, inte konstigt när han inte ens besökte bokhandlen. När jag sen kommer ut till bilen och ska lasta in kassarna i bagagen får jag syn på en påse från elgiganten! Surprise!! En ny kaffebryggare.. Jag är återigen räddad av mannen i mitt liv. Den nya trotjänaren är ganska stor och klumpig, den är svart och passar därför inte in med resten av våra köksfaciliteter. (J trodde dock att den skulle vara vit) Men jag älskar den!! Foto på den kommer en annan gång när jag fått nya batterier i min kamera. För övrigt brygger den kanon gott kaffe, vilket är de viktigaste..

Nu mår jag rätt bra igen, idag är en ny dag.. Och om allt går som de ska så åker jag iväg på äventyr nästa helg. På fredag blir de att hämta kära fröken T och hennes A på landvetter tidigt på morgonen. Jag har allt saknat mitt fika/promenad sällskap! Hon ska även bli den som peppar mej att börja träna. Tror ändå framtiden ser ljus ut så länge jag väljer att se ljust på den.

Ha en fin dag mina nära och kära.
Tack för ordet.


Klockan 06:40 imorse.


J - WORRYYYYY..!

(Mio vaknar och skriker)

E - Va hände?

J - Han drömde väll en mardröm eller nått?

E - Han eller du?

J - Va?

E - Ja du skrek ju.. typ worry eller nått?

J - Gjorde jag?

E - Ja eller så drömde jag att du gjorde de..?


Ja så kan de låta en helt vanlig onsdag morgon.

KATASTROF!!!


Denna dagen blir nog min undergång. De fruktansvärda, dagen jag inte vågade drömma om ens, nu har de inträffat! Jag gråter (nästan) och mitt hjärta har fått klappning. (hjärtklappning?) Fan!!!! För att göra en sorglig och ganska kort historia ännu kortare.. Jag dammade i kaffekannan (som är av glas) i micron imorse. Några timmar senare så har de sista kaffet runnit ut i kaffebryggaren. Kring uppvärmningsplattan på botten, kvar i kannan finns bara lite bränt klet, hela skiten fräser åt mej, och jag slår vad om att den väste fram.. Damn you emm.. nu har du lämnat mej igång och låtit kaffet bränna fast för sista gången.. heeheeehee.. Ja, och sen dog den! Jag är för sårbar i skrivande stund och måste få ordna en lösning på detta i sällskap av mej själv och min kaffemissbrukar personlighet! Mitt konto skriker inte direkt shoppa loss emm, när jag kollar saldot heller. Jahaa.. Från och med nu får jag väll bli en snabbkaffe drickande kaffemissbrukare? Nu ska jag gå och micra de sista kaffet jag har kvar i min kopp sen ett par timmar tillbaka. Mmm.. eller hur?!

R.I.P Min trotjänare..

För övrigt var helgen uppe i Värmland med min älskade vän crazy M
kanon mysig! Men mer om de återkommer jag med längre fram.


Ny frisyr?


Ja, då har man blivit hårt drabbad av håravfall till följd av graviditeten, och den skeva horombalansen. Jag fäller bostavligt talat stora tussar varje dag. Så, nu funderar jag starkt på att göra mej av med eländet! Hårestråna fastnar ju överallt, lite äckligt när Mio har de kring fingrarna och stoppar i munnen. (dit allt ska nu mera) En kort enkel frisyr skulle jag vilja ha! Så när hårstråna faller är dom iallafall inte så långa. Men ny frisyr är inte bara bara.. Nej, de är svårt tycker jag. Har dock hittat en riktigt drömfrisyr och den sitter inte mindre än på Keri Hilson. Kolla in hennes snygga hår i denna videon.. Frågan är då bara; skulle jag passa i den? Var ärlig nu..

Kollade igenom alla mina bild mappar precis för att hitta en bild på håret mitt nu, men nej, jag har de uppsatt på de få fotona där jag är med. Sätter ju upp de av en anledning, men nu när de börjar bli så tunt och lite små glest på vissa ställen så är inte de snyggt heller. Därför jag vill bli av med de också..





Tacksam för tips och råd.


Högt uppe på berget finns ingen affär, så ska du handla ska du inte va där..

Ute i Hästhagen fanns inte heller någon affär, men fantastiskt trevligt sällskap och ett grymt mysigt hus. Jag och Mio begav oss, efter lagom mycke stress och barnmat på golvet, iväg på äventyr och operation; hitta Hästhagen! En paus, en fel körning och två nödsamtal (Till Sia, för guidning) senare så var vi iallafall framme. Hade verkligen jätte trevligt gumman, nästa gång jag kommer får vi promenera och klappa fåren (i hästhagen. Så kul att de heter så. hehe.. eller de kanske bara är jag som börjar bli trött?) Jo, jag fick tagit lite bilder iallafall.



Svante!


Mio!


 

Söta Sia, och glada (även han söt såklart) Svante.




Mio fick låna Svantes gåstol lite och den var spännande.


Nu ligger Buddah baby och sover gott, på pappa Js sida av sängen. När de bara är jag och Mio hemma får han allt sova där, fast de duger inte att bara sova brevid mej inte, nej Voff fick jag snällt flytta med från spjälsängen till våran stora säng. Men de gör mej inget alls, Mio är ju bara för underbar när han ligger och kramar Voffs rumpa! Eller va säger ni?



Gonatt alla nära och kära.
Tack för ordet.


Who doesn't long for someone to hold?


Incompatible, it don't matter though
'cos someone's bound to hear my cry
Speak out if you do
you're not easy to find

Who doesn't long for someone to hold
who knows how to love you without being told
somebody tell me why I'm on my own
if there's a soulmate for everyone



pigg som en lärka, trött som en..


Nej, jag kommer inte på nått djur som sover mycket, men det finns nog många olika. Ja, nu visar kl; 06:52. Mio (och därför även jag, självklart) har varit uppe sen kl; 05:45 ungefär. Han är såklart lika pigg som vanligt, själv ska jag snart gå och beklaga min trötthet till min kära kompanjon; "kaffebryggaren".

Vad har vi gjort de senaste dagarna då? Jo, tisdagen blev en hel dag på stan med kära fröken T. De blev lunch, handsprit, kaffe ice slush och tjöt. Nu har ju hon lämnat staden för en betydligt mycke större stad, nämligen New York. (tackvare Frank Sinatra kan jag inte tänka "new york" utan att upprepa de i mitt huvud, så som sången går då alltså) Jag ska hämta henne och hennes a på landvetter den 10:de.

Ja, de var den biten. Igår körde vi pappa J till centralstationen. Han lämnade också stan, fast han blir inte borta lika länge, och risken för att han ska gå vilse är inte riktigt lika stor (som för fröken T), för Oslo är ju inte riktigt lika stort som NY, nästan va men inte riktigt. hehe.. Hur som helst, där får han hänga med grabbarna och dricka öl utan att höra min nerverande stämma påpeka hur han vinglar, svamlar ect. De är så sant som de är sagt; När råttan är borta, då jagar inte katten! Hahaha..

Idag ska vi hälsa på Svante och hans fina mamma. Ska bli spännande att se deras hus, jag lär nog lysa grön i ögonen av avund. Men jag håller som vanligt min avundsjuka på en hälsosam nivå! Hur hälsosamt de nu än kan vara när det lyser grönt i ögonen.? Ja de var en knepig fråga.. hehe..

För övrigt så är de inte min kamera de är fel på, har jag filurat ut. Det är mitt minneskort i den. (som om de inte är illa nog) De finns lite plats på kameran för några foton, men när jag säger lite så menar jag verkligen liiite. Ska jag ha på den kvaliten jag brukar ha får jag plats med 2 foton. Hmm.. men när jag sänkte till lägsta så, hör och häpna! 40 st foton! Så, här har ni dagens prognos; foton kommer tas, dock kommer kvaliten på dom inte vara den samma. (har aldrig testat detta, så jag vet inte hur dom blir.) De återstår att se.

Nej, nu ska inte jag trötta ut alla med en lång, dryg o jobbig text. Ni är säkert inte många som orkat hela vägen hit.? Men för alla kämpar som faktsikt gjort de, vill jag avsluta med att önska er en fantastiskt fin dag, trots regn. Ta hand om varandra. Tack för ordet.


Inga foton..


Min kamera har gett upp, eller något liknande? Så fort jag startar den står det "card error". fasiken, jag som tog massa foton när vi var uppe i Värmland mellan lördag och söndag. Ja ni läste rätt, jag glömde inte bort min kamera, jag tog faktsikt foton. Bland annat på Mio med sin gammel morfar, och på alla kantarellerna som växte i gräsmattan bakom stugan. Inte alla som kan ta tre steg ut i trädgården på morgonen för att få ihop till en kantarell frukostmacka, men de kunde minsann vi! I helgen som kommer ska jag upp till Värmland igen, och plocka ännu mer. Vilket svampår vi har fått.

Igår när de regnade passade vi på att tvätta, så nu har jag en stor korg och tre ikea kassar med ren tvätt att vika, men inte riktigt än. Får bli ett senare projekt, för nu ska jag börja göra mej i ordning, när Mio vaknat från sin förmiddagslur ska jag göra i ordning honom också. Vi ska nämnligen in till stan och möta upp kära fröken T, för fika och lite shopping!

Ha en fin dag mina nära och kära. Jag ska försöka rädda livet på min kamera så att de snart dyker upp lite mer foton! förhoppningsvis?

Tack för ordet.


RSS 2.0