Hush little baby, don't say a word.


Har du blogg?


Om du har en rolig, tilltalande, givande, ironisk, flummig eller bara bra blogg, och inte vet om jag följer den eller inte? Skriv en rad till mej.. Vill du ha den länkad? Ge mej ett hojj!

Nu Kaffe!

Ps, jag blir aldrig nöjd med utseendet på min blogg.
     är du nöjd med designen på din?

Älskade barn.

Mio sover.. de har han gjort sen 17:30 ca. Han var riktigt trött, och de beror med störst säkerthet på att han haft feber för första gången idag. Inte så jätte hög feber, 38,8 men de var tillräckligt för att han skulle vara ledsen, avstå maten (som han annars är extremt förtjust i) så efter lite om och men så gav jag honom alvedon.

J är ute med sina arbetskamrater idag, och Mio har ju i princip bara sovit av och till hela eftermiddagen så lite ensamt har de varit här. Dock fick jag fint fika besök här runt 13:00 tiden. Min mamma och hennes goda vännina L stannade till innan dom åkte vidare mot Malmö. Mycket mysigt, dock var de ju synd att inte Mio var på sitt vanliga pigga glada humör. Så typiskt, men de är ju inte hans fel. Får bara hoppas han är bättre imorn, förut när jag tog tempen på honom hade han ingen feber längre iallafall, skönt för han. Min lillfis..




Lights are blinding my eyes. . .

The streets skänker kärlek till mina öron idag. . .



Alla ord är överflödiga, så jag tar bara ett djupt andetag och blundar. .

Jag skrattar så jag gråter..

Ibland är min älskade vän Lolo bara för bra! Jag skrattar så tårarna rinner. Läs och få dej dagens skratt du också.. IKEA kriget, och självklart del 2! Hahaha..
Hon gjorde minst sagt min dag!

goda grannar vs. fasadtvätt.

Idag när jag skulle promenera till OKQ8 för införskaffning av mjölk, vilket är obligatoriskt till mitt kaffe.. Så mötte jag våran granne, hon påminde mej om att dom hade börjat tvätta framsidan av fasaden på byggnaden där vi bor, så jag inte skulle glömma att stänga alla fönster. Baksidan tvättade dom för drygt 3 månader sen, precis en vecka efter att jag och min kära svärmor putsat fönstrerna. Är de inte typiskt? Här tvättar jag fönstrerna en gång vart 3:dje år, och en vecka senare så spolar dom rent fasaden med hörtryckstvätt så allt glas är i princip lika skitigt och omöjligt att se igenom igen! En kaffemissbrukares vardagliga otur gissar jag på. hehe..

Gårdagens kalas.


Igår var vi på födelsedagskalas för lilla H som blev 2 år. Trevligt folk, goda tårtor och solglimtar mellan molnen. Hade faktiskt jätte trevligt och Mio var på gott humör i princip hela tiden också. Ett par bilder kanske? Tror inte att jag behöver påpeka att jag glömde bort kameran (för ovanlighetens skull), den kom fram lagom tills de förta gästerna började dra sej...


-Ja tårtorna var som sagt goda..
Så här snabb var jag med kameran ja,
tårtorna såg för övrigt jätte fina ut innan bilden togs då alltså..



(barndomsvännen)
Värdinnan och mamman till
födelsedags barnet strålade som alltid.


Detta är då födelsedags barnets mormor.
Kan ni tänka er, som dagmamma får hon antagligen
höra barn ropa i princip varje dag.. Ändå kommer hon
starkt ihåg hur just jag stog på våran balkong när jag
bodde i Mölndal och ropade ner till dom..
-JOOOOSSÖÖÖÖ! (varför klättra ner för massa trappor i onödan?)
Kanske inte så lätt att glömma när de eka över hela kvarteret?



Födelsedags barnet fick en gitarr som blev väldigt populär! Han bjöd på en kanon show. Diggandet var på hög nivå, till publikens glädje och varje gång han rockade loss möttes han av välförtjänta applåder och jubel.

Ja en kanon fin dag helt enkelt!
Tack för ordet.

Mio min älskade Mio.






-Nej, han är inte alltid glad, oftast men inte alltid.
Han är så otroligt lik sin pappa när han blir arg!

Är klockan redan 06:00?


Vaknade i vanlig ordning imorse, tänkte; denna natten gick verkligen fort! i tron om att klockan var 06:00 då Mio i princip alltid vaknar första gången. Kommer ut i köket och får se att klockan visar 04:00. Så istället för att vakna första gången 06:00, få mat, somna om och sen vakna vid 07:30.. Så vaknade alltså Mio 04:00, somnade om och vaknade igen 06:00. Han är oförskämt pigg, jag själv ser ut att blivit överkörd av en ångvält, utöver de dricker jag kaffe, mycke kaffe..

Jag måste piggna till, för idag blir de 2 års kalas.

För längesen..

..sa min pappa en väldigt viktig sak till mej.

Han sa;
- D u   v e t   a l d r i g   n ä r   d u   f å r   t r ä f f a   e l l e r   p r a t a   m e d   e n   p e r s o n   f ö r   
s i s t a   g å n g e n.  S å   s e   t i l l   a t t   a l d r i g   s k i l j a s   s o m   o v ä n   m e d   n å g o n  
s o m   t i l l h ö r   d i n a   n ä r a   o c h   k ä r a,  o c h   v ä l j   d i n a   s i s t a   o r d   v ä l . .


Detta håller jag fast vid, och under mina 24 år i livet har en del händelser bidragit till att detta är extra viktigt för mej. Jag skulle kunna räkna upp flera saker som min pappa sagt till mej och som jag idag gör mitt bästa för att leva efter. Han är helt enkelt en väldigt vis man min älskade far.





Mio med sin morfar.


Så sjung en sång för din betong.

Artikel lånad från svt.se


Nya oroligheter i Biskopsgården

Ändrad polistaktik i Göteborg


Rapport  |  Publicerad 20 augusti 2009 - 07:03


I Biskopsgården på Hisingen i Göteborg fortsatte oroligheterna i natt.
Ungdomsgäng satte eld på fyra bilar.Efter gårdgasnattens stenkastning på
Hisingen har polisen ändrat taktik. Nu skickar man inte in en ensam bil i området längre.

-Nu kör vi runt med minst två bilar. Två ger de sig inte på, säger Sven Persson,
biträdande vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland.

Inga polisbilar eller poliser angreps heller under natten, trots att området patrullerades kontinuerligt.

-Vi ger dem inte chansen, säger Persson.

Ingen greps under natten för bilbränderna. När polisen kommit fram har det inte funnits några människor kvar på brottsplatsen, enligt Persson.

Länk till artikeln.

____________________________________________________________________

Ja, de här sker där vi bor. Inte bara de här utan såklart mycke mycke mer.
De jag själv finner lite komiskt är, att när de var som värst här, i slutet av förra sommaren till och med hösten, när folk sköts till höger och vänster pga gängkrigen. Då fanns en artikel i Metro om hur polisen drog ut på tiden med att åka till Biskop efter nödsamtal. Nu har inte jag någon rätt att dömma alls, jag känner inte till polisens resurser, inte heller vet jag hur bemanningen ser ut där på natten. Men, minst 2 bilar nu mera! Se där.. Dom hade iallafall en bil till övers. Vilken grymt uttänkt och ändrad polistaktik! Vem fick betalt för att klura ut den? Vi skickar en till bil. Nej, jag säger inget mer så har jag ingenting sagt. Ska nog gå ut och kolla till våran bil så fort jag får möjlighet till de.. hehe..

Ja, ironin är på topp idag för min del iallafall.
Tack för ordet.


Igår var vi nästan på landet..


Ja, jag och min alltid lika trogna följeslagare Mio drog iväg en tur igår för ett besök hos vänninan A. De var längesen jag träffade henne nu, så att de fanns samtalsämnen till tusen var rätt väntat. Efter fika hos henne och lite tjöt på balkongen så gick vi ut i solskenet, det blev en promenad till vännina A2 och hennes lilla familj. Vi drack kaffe på en filt i deras trädgård. Riktigt riktigt mysigt.

Ett par bilder kanske?


Både vännina A1 och Mio var på strålande humör!

   

Tack vännina A1, vännina A2, Lilltjejen L och tuffa killen T.
Vi fick verkligen en jätte fin dag där ute på "landet".
De var så gulligt när Mio och lilla L höll varandra i handen.
Lilltjejen L är dock mycket stadigare än Mio och tar sej redan framåt,
men Mio kunde iallafall som vanligt roa sej med att dra sej i tårna
 

Tack för ordet.!

Grönt och skönt!

Tror Mio älskade gräset i Glava.
Vårat egna sommarparadis!




är sommaren över nu?

Backa tillbaka till backaplan.



Idag har jag och lilla Mio varit på backaplan, och inte av vilken anledning som helst.. Nej vi träffade och fikade med söta Svante och Svantes fina fina mamma. (Hon och jag som är halvsmarta men skitsnygga, hehe) Eller ja, jag fikade kan man säga.. Satt där och åt min blåbärspaj och drack min latte med skammen i ögonen, (nej riktigt så illa var de inte, jag är ju inte blyg!) medans fina vännen S drack vatten. Hon gör nämnligen något jag skulle behöva göra. Går på en grymt fungerande diet! Nog om de.. Vi gick runt i affärer men jag höll mej till fönstershopping! Tack för idag vännen, var kanon mysigt att bara gå runt, snacka lite skit och irritera resten av folket genom att gå i bredd med två barnvagnar! ;-)

Åhh.. Jag blir så arg på mej själv.. Tog faktiskt med mej kameran idag, men tror ni jag kommer ihåg att plocka upp den och knäppa ett par kort? Neeheeeejdååå.. Sablans j*#la skit. Okej, tackvare mitt (inte helt för ovanlighetens skull) misstag så snor jag två foton som fina S tog av mej och Mio (tur att man inte är ego va?) och lägger ut dom. Så kan alla se min "dagens outfit" dessutom! Var och varannan känd bloggerska lägger ju ut de, så för att hålla sej trendig i bloggen är de nog ett krav att visa vad man har på sej för kläder har jag förstått? Eller?

Hahaha.. Som Alf skulle sagt; - I kill me..
och vet du inte vem alf var så är du antingen för ung eller bör helt enkelt ta reda på de!
hehe..



 en snopen Mio.

 och en charmig Svante.
                                                                     i haklappen som fina S köpte till honom idag.


Tack för ordet.

Smygfotat.


Denna vecka har jag nog lyckats somna i soffan varje kväll. Alla som känner mej väl eller någongång försökt se film med mej en sen afton vet hur snabbt jag kan somna till tvn. Älskade J passade på att dra fram kameran iallafall.. Lägg märke till hur jag trots snarkningar fortfarande håller stenhårt i tvdosan!
De ska en stjärna till!
 

(en amningskudde kan för övrigt ha många funktioner)

- Z z z z z . . .



Inte undra på att man är trött på kvällarna när man är uppe klockan 06:30 varje morgon. ♥

Jobba hårt!


När vi var uppe i Glava slet grabbarna hårt med bilen.
Den städades, tvättades, vaxades, fick ny klädsel och lite till..
Grymt starkt jobbat av dom måste jag säga.




Mio slet också hårt, i sina möss då alltså.
Han blev helt svettig av att banka skiten ur dom
och försöka rycka av benen utan lyckat resultat.





Ja just de, för er som inte redan visste. Vi har köpt ny bil.
En kombi, Volvo också såklart. Så nu är man "svensson" på riktigt!


Tack för ordet.

Katter, fika och äppelmos.


Idag var våran lilla familj och hälsade på Katterna och deras nya matte D. Jag trodde faktiskt att jag skulle få lite tårar i ögonen av saknad, de gör ju alltid lite ont när man tror sej sett en av dom i ögonvrån här hemma. Bara för att i nästa sekund komma på att dom inte bor här längre. Men tänka sej, de gick hur bra som helst.. Inte en tår bara ett kärt återseende. De gick inte att bli ledsen när man såg hur bra dom mådde, hur nära dom kommit matte D och hur nöjda dom var med sin tillvaro. Yeo har tydligen blivit en äkta jägare (han som en gång var så mesig) för när D hade suttit ute och läst en dag han han stolt kommit upp till henne med en mus i munnen. Nu mera är dom inte bara innekatter nej, men dom ropas in och kommer gladeligen hem och lägger sej i princip varje kväll. Skönt att veta att de blev katter av dom till sist!

  
  Visst ser dom ut att ha de bra? Och när de är dåligt väder ute har dom
  iallafall ett stort fönster där dom kan sitta och trivas i värmen.

 

Vi fikade hemma hos matte D och fick med oss både äppeldricka och äppelmos hem som hon gjort. Äppleträdet där hade tydligen bjudit på massa frukt detta året! Hon bor så otroligt mysig, ett litet hus som hon hyr. De är bara två rum och kök, men när de är så hemtrevligt, mysfaktorn är så hög och de bara är hon och katterna som bor där, ja då är de ju perfekt!

Nej, nu ska vi snart sätta på en film här tror ja minsann.
Mio har precis blivit nattad och sover gott.
Så jag och min älskade J ska spendera kvällen i soffan.
(som vanligt nu mera)
Men jag älskar de!

Ha en fortsatt fin lördagskväll mina nära och kära.
Tack för ordet.

Halvsnygg!


Idag frågade jag min älskade J om man kan säga "gatumagi"?
De här fick jag till svar..

J -

'Skit smarta brudar är oftast fula,

skit snygga brudar är oftast dumma,

du är liiite smart och halvsnygg..

De är nått jag kan dra nere på Vårväderstorget
när jag utövar gatumagi eller gatukomik!'


Får tacka och bocka, lite smart och halvsnygg
de kunde ju varit värre.. Hahaha..


En lättroad bebis är en glad bebis..


Att få sitta i nya stolen räcker för att sätta ett leende på läpparna!


På stan med flickorna.


Har ganska precis kommit hem från ett par kanon mysiga timmar på stan med flickorna. Fika gjorde vi (självklart) strosade omkring och kollade in en utställning av roliga skyltar! Plus att vi fick syn på ett uppträdande på kungsportsplatsen, det var ingen mindre än magikern som vann Talang 2009. Jag tycker han var grymt duktig, plus att han ser så mysig och kramgo ut. Hade de inte varit för att jag gärna vill kunna visa mej på Göteborgs gator (Inte att missuppfattas nu, speciellt inte du mamma Kaos! Hahaha..) igen utan att behöva skämmas allt för mycket, så hade jag nog sprungit fram och gett honom en kram som den knäppa idolen jag är. hehe..

Nu får än en gång några bilder tala istället!

  
 Fika fika fika..

 
   se, är de inte han??

skyltar! fanns massor, men dessa fick ja kort på iallafall..

        

hehe..

Tack för ordet.

Tjejsnack och Töshäng.


Ännu en dag som kommer bestå till viss del av detta!
Jag och Mio ska snart iväg för att möta upp kära fröken T
och lilla vännen M på centralen.

Fika och kaffe ice-slush (?) i solen! Mysigt värre..

Senare blir de storhandling, god mat, om möblering
och kvällsmys med J i soffan till någon (förhoppningsvis) bra film.

tack för ordet!

Att smaka eller inte smaka.


Nu har smakisperioden dragit igång! I förrgår fick Mio smaka på potatis mosat med bröstmjölk (Mmm.. right!) Haha.. Såg roligt ut när de kletades runt i munnen för att efter en stund komma ut. Jag måste nog säga att jag tycker de gick ganska bra ändå för att vara första smakgången. Igår gick de ännu bättre och han åt säkert upp en matsked sammanlagt. Fotorna från första smakprovet får tala för sej själva!


    


Lilla sötnöten..



Idag ska han få prova på mer potatis såklart, men även lite mosad morot. Gjorde i ordning ett gäng smak portioner och frös in, smart drag av mamma emm. Lite spännande är de faktiskt, man vet aldrig om de går åt pipan eller om de blir en hit. Ha en fin dag mina nära och kära!

tack för ordet.

dopet.


Dopet gick fin fint, lite tårar när Mio blev lutad bakåt och fick vatten på huvudet trots att jag kämpat och "prov" döpt honom i abborren, gäddan och den heliga laxens namn. hehe.. Berättade detta för prästen och hon skrattade gott! Smörgåstårterna var kanon goa och sällskapet fantastiskt! Är så glad över att så många kunde komma och hoppas verkligen att alla fick en trevlig upplevelse ute i Glava. 

Bjuder på ett par bilder nu istället, då en bild faktiskt säger mer än tusen ord!
Fotografen är ingen mindre än min kära svärfar.


Glava kyrka.


Gudmor, Jag själv, älskade J med Mio och Gudfar.


     


Tack alla mina nära och kära som hjälpte till att göra
Mios dopdag till en fantastisk och minnesvärd dag.

Måste rubriken ha något med inlägget att göra?


När min nyfikenhet tar för hårt tag i mej, ja då kan bland annat det här hända;
Igår målade dom om dörrarna till bland annat soprummet och cykelrummet utanför oss, så förut när jag stod på utsidan och fick syn på en stor färgklump på backen kunde jag inte låta bli att se om den hunnit stelna eller inte.. Hur kollade jag detta? Var jag smart nog att leta upp en pinne att peta med? Ohh nej, självklart valde jag att sätta ner foten i klumpen. Så mina kära vänner, idag resulterade min nyfikenhet till att jag har blågrön färg under sulan på min högra sneaker. Jag ser de iallafall från den ljusa sidan, jag var inte barfota!

Packning, Värmland, Oro.


Ska snart göra i ordning en stor kanna kaffe, så jag orkar med dagen! Packningen är inte klar, de står högt på prioritetslistan nu. Måste även ta hand om alla kläder jag tvättade igår och städa i ordning lite här hemma, de är alltid skönt att komma hem till ett städat hem när man varit borta ett tag håller ni inte med? Sen mitt i allt detta ska ju självklart Mio underhållas också.. Vissa stunder lättare sagt än gjort, han har haft perioder då jag inte kunnat sätta ner honom eller lägga honom i babygymmet. Han har krävt väldigt mycke närhet, undrar om det beror på någon utvecklingsfas? Har fått haft honom på ena armen konstant och killen nöjer sej inte med vad som helst, framför allt vill han att man håller honom så han står. Blir dock lite små orolig för hans lilla rygg, den får inte överansträngas. Men han är så stark och är inte långsam med att varna när han tröttnat på något, så de är nog ingen fara.. Nej, nu ska jag sätta projektet i rullning, men först ska jag ge Mio lite mat. Måste säga att Dr, Browns nappflaskor är kanon! Dom ser till att bebisar inte sväljer lika mycke luft och dom fungerar faktiskt, iallafall för Mio.!


              



Tack för ordet.

Stress o press.


Denna veckan kommer bloggandet bli väldigt minimalt. Jag är lagom stressad inför dopet, och innan vi åker till Värmland (vilket nu tycks bli imorn kväll) så har jag tusen saker och lite till att göra! Ska ta med mej datorn till stugan tänkte jag, men tror inte att mitt internet fungerar där. Ingen mottagning ute i skogarna förstår ni. Tro mej, när jag brukar säga att vi ska till sommarstugan i skogen så menar jag verkligen Skogen! Ska försöka ta mej lite återhämtningstid för mej själv i skogen också, bärandes på en korg som förhoppningsvis blir fylld med kantareller! Underbart! Bara jag slipper otäcka odjur denna gången..

Blev mycket "skogen" där, men de är för att vi älskar de Värmländska skogarna!

Tills nästa gång. (när nu än de blir?) Ha en fantastisk vecka mina nära och kära.
Alla andra också såklart!


Ps.
Gårdagen var otroligt seg, eller rättare sagt jag var de, kändes som om mitt huvud satt fast i en tryckpress.. Men de var de värt! Hade så otroligt trevligt i lördags. Spelade spel, åt tilltugg, hade tjejsnack och drack vin (även ett par drinkar) i sällskap av underbart fina tjejer. Fantastiskt mysigt! Jag överlevde faktsikt söndagen utan för hårda men av vinets givande bakfylla. (formulering?) Så de blir nog fler vin kvällar längre fram ändå..

Tack för ordet.

Ikväll.!


Ikväll min damer och herrar, ikväll händer det! Detta är dagen D. För ikväll ska jag umgås med ett gäng fina tjejer, snacka skit och dricka vin! (har dock förbrett mej med en sund inställning, varannan vatten emm, varannan vatten) parantes två; (annars lär jag behöva krypa hem, om ens de fungerar?) De ska iallafall bli underbart att bara få vara Emm ett par timmar! Även om jag verkligen älskar att vara mamma, så behöver man få en liten paus någongång.



Mmm.. De här vinet blir de nog för mej.. 
Sött och billigt, precis som jag gillar de. Hahaha..
 


Nu kommer bara ett känt problem tillbaka, ett problem varje kvinna haft mer än två gånger i sitt liv.. Vad ska jag ha på mej?? Äsch då, de ordnar sej, får rota igenom garderoben.. Nej ha en trevlig dag och kväll mina nära och kära, de ska jag verkligen se till att ha. Tack för ordet.

RSS 2.0