En undran..


Min kära Svärfar vill veta hur man gör när man 'mösar'..
Så Moster, Mamma de är bara att börja förklara. ;-)


Ibland ser jag också allvarlig ut.




Eller ja, kanske bara en mindre ointelligent kaffemissbrukare.


Morgon kaffe vs. magsmärtor.


Hade så fruktansvärt ont i magen tidigare imorse, på höger sida dessutom. Så en lång stund trodde jag att min blindtarm gett med sej. Jag menar, båda mina bröder har fått plockat bort sina, så varför skulle jag vara sämre? hur som helst efter mycket kvidande och vridande, positions varierande osv, så kom jag på ideén att prova med 2 panodil, för tänk om de skulle hjälpa? De gjorde de också! Så nu är smärtorna glömda och bort blåsta.

Funderar på exakt hur pinsamt de skulle vara om jag inte stoppat i mej panodilen och efter mycket lidande valt att ringa 112? Tänk att komma in där, dom kikar på en och frågar; har du provat någon mild smärtstillande? Och jag svarar då; neheeej du, jag har så jäkla ont så jag har inte haft en tanke på de faktiskt. För att sen få till svar; Ja åk du hem och prova dom, för du har mensvärk. Det hade ju inte varit lite pinsamt de.

Smärtorna kan också ha berott på att jag hård tränade igår, eller ja, simmade en timme iallafall. Men på min otränade kropp kan även de sätte sina tydliga spår! Kaffet kallnar. Ha en fin dag mina nära och kära.

Tack för ordet.


Mamma och Mio.


Söta.


Knasiga.


Pussa.


En bra dag.


Idag kommer nog bli en bra dag.
Mio sov hela natten, och jag är mer utvilad än någonsin.
Kaffet är starkt och smakar gott. Mio är på glatt humör och jag lika så.
Ja, denna dagen kommer nog bli en bra dag.

Igår kom kära fröken T på besök till den här stadsdelen.
Vi tog våran standard Hisingsrunda, en promenad som tar ca 1 timme.
Perfekt! Det var verkligen härligt att komma ut i höstluften.

Ikväll håller jag tummarna för att vi ska simma,
men om de inte skulle bli så, får vi ändå försöka ta de snart nån dag.
De är hög tid att sätta min kropp i rörelse. Den mår bra av de.
Fast mina armar klagar inte över den träningen de får,
helt lätt är de inte att bära omkring på en 8 kilos bebis..

Ha en fin dag mina nära och kära.
Tack för ordet.

Blåklockan ute i backarna står..


Okej, ska börja detta inlägget med en fundering kring texten i denna gamla barnvisa. Blåsippan ute i backarna står.. Är det bara jag som finner lite fel i denna text? De låter ju lagom grammatiskt inkorrekt. Vi börjar med blåsippan.. den blåsippan, det framgår ju tydligt att det bara rör sej om en blåsippa! Då till de luriga, backarna! Vaddå backarna? Den backen, de backarna. De framgår ju också rätt tydligt att det handlar om flera backar. Hur tusan kan EN blåsippa stå ute i FLERA backar? De är ju omöjligt.. Men de som får mej att le till allt detta är att, denna barnvisa har sjungits av barn i skolor, inför föräldrar på skolavslutningar fler än en gång genom flera generationer. Tänk att stå där med läraren och sjunga för full hals, där sitter föräldrarna och lyssnar.. Kanske tänker dom; åhh så duktiga dom är. Inte nog med att dom lär sej läsa, skriva och räkna i skolan. Dom lär sej sjunga också. Ja! De gör dom, men grammatiken skippades uppenbarligen, eller? Hahaha..


Ta inte detta jag skrivit för hårt, det är ju trots allt bara en oskyldig gammal barnvisa. Det vet jag också. Men okej, de kanske inte är så många andra som finner detta komiskt, för mej är det dock väldigt roande! Nu har jag tappat tråden lite här.. Det var ju egentligen inte detta jag skulle skriva om. Rubriken säger ju inte ens blåsippa, utan blåklocka. Varför? Jo just de..

Det är full fart på Mio här under dagarna, och i lördags lyckades han, från att stå på alla fyra, kasta sej runt och snurra ett varv för att sen damma huvudet in i bordsbenet på vardagsrums bordet. Så nu har han en liten blåklocka under sitt högra öga, och som min J sa, de känns hemskt. Man får skuldkänslor och misstänker att alla som ser denna blåa fläck kommer tro att vi slagit honom eller nått? Så nu går jag ärligt i tankarna och planerar hur jag ska madrassera in hela vår lägenhet. Detta lär bli ett stort projekt!



Nej mina kära vänner. Kaffet kallnar.
Ha en fin måndag.

Tack för ordet.

 


Under natten får man ibland en smak av den andra verkligheten..

Natten till igår hade jag en märklig dröm och i natt gjorde den sej påmind igen, fast ur ett annat perspektiv. Nu tänkte jag ändå berätta drömmen för er..

Det hela började med att jag befann mej på ett enormt stort nöjesfält. Runt mej fanns glädje och skratt, borsett från en liten flicka som tappat sin glass, hon grät. Själv gick jag runt under en isblå himmel, ljuset solen bjöd på framhävde alla färger, och fick omgivningen att framstå som en gigantisk regnbåge. Från början var jag ensam, bland tusen och åter tusen andra glada ansikten, men så småningom dyker fler av mina nära och kära upp och följer med mej genom nöjesfältet. Efter ett tag är vi en riktigt stor grupp som kommer runt hörnet på en jätte- karusell. Denna karusell såg ut att likna uppskjutet (om ni vet vilken det är?) men någonting var annorlunda, den var så otroligt enorm, och när jag försökte se toppen på den la jag bara märke till att mot skyn försvann denna karusell i de enda suddiga moln som fanns på himlen. Jag ville åka!

Här tog drömmen en ny vändning. Alla mina nära och kära runt mej blir allvarliga, och de glada ansikterna försvinner successivt. Men solen skiner fortfarande och allt är färgstarkt. Jag frågar runt bland mina vänner och min familj om någon vill åka med mej, men alla bara skakar på sina huvuden. Så jag börjar vädja, svaret är dock desamma. Efter att blivit riktigt besviken på flera av dom jag aldrig trodde skulle göra mej så besviken, så bestämde jag mej för att åka själv. Fortfarande sårad och lite smått upprörd tar jag min biljett i handen och kliver upp på karusell golvet. Där möter jag en äldre man som ler ödmjukt mot mej, han tar min biljett och tilldelar mej ett säte. Snart är jag fastspänd och ljudet från karusellen som drar igång fyller mina öron, än har jag inte åkt..

Nu gör drömmen sin sista vändning. Plötsligt är det natt, himlen fylls av stjärnor och alla karuseller utom den jag sitter i slocknar. Mina nära och kära står fortfarande nedanför och kikar upp på mej, men när karusellen börjar skaka och ljudet från den blir högre så tar alla nått steg bakåt. Jag ler åt dom, och dom släpper inte mej med blicken. Några vnkar försiktigt. Då.. PANG! Jag skjuts upp i luften, ensam i en karusell som lätt skulle kunna rymma 100 personer. Det går upp upp upp, och när jag är säker på att den ska sakta in och vända så passerar jag de suddiga molnet. Här ovanför syns stjärnorna så fantastsikt klart och vissa ser större ut än vad dom vanligtvis brukar göra från våran lilla planet.

Det är då, när jag sitter där, ser på stjärnorna och känner suget i magen tack vare karusellens hastighet, som jag inser att jag inte kommer komma ner igen. Konstigt nog infinner sej ingen panik.. Nej, jag fylls av ett lugn, ett lugn jag inte kan komma ihåg att jag känt tidigare. Jag är avslappnad och i hela min kropp, hjärna känner jag harmoni. Då slår en annan tanke mej, och jag bli lycklig.. Lycklig över att ingen av mina nära och kära valde att åka med, lycklig över att dom befinner sej på en regnbågsplats med glada ansikten och massa skratt. Konstigt nog är jag mest lycklig över att jag befinner mej precis där jag är då, och jag vill inte ens tillbaka, så jag lutar huvudet bakåt, tittar på alla stjärnor och njuter av åkturen.

När jag sen vaknar är lugnet och harmonin är borta.
Vad betyder egenligen en sådan dröm? Drömtydare någon?
Tack för ordet.


Ja han är grym minsann.


Nu på morgonen har Mio suttit på golvet i hela 25 minuter innan han tippa. Är han inte duktig så säg vad.. Med krypningen går de så där, han ställer sej i kryp position och börjar gunga, men när han väl ska ta sej fram så hamnar maggen på golvet. Igår ålade han runt under köksbordet medans jag lagade mat, så nu kommer de nog gå ganska fort tills man har honom på ett ställe, vänder huvudet - tittar tillbaka, och han har hunnit 'rymma'. Eller va tror ni?





Ja här sitter han, än sålänge pyjamaspojken..
Leker lite på morgonen i mammas hemmabyggda tippskydd.


pop it like it's hot.


Poppade micro pop-corn precis. Ställde in timern på 3 minuter som jag brukar, likt för.. blir pop cornen brända, då tror man ju att i och med att en del (inte alla men en större del) blivit så brända så borde alla korn blivit poppade, så att de väger upp lite och finns fler perfekta! Men inte då.. Nej i botten av skålen ligger ändå ett halvt kilo pop corn kärnor. (okej, kanske inte ett halv kilo, men jag gillar att överdriva) Här tror man att man känner sin micro, men nej.. Den jäklen går inte att lita på igen. Att förstöra ljuvliga pop corn är en synd och borde bli den åttonde döds synden.

Fast idag kan inget göra mej på dåligt humör. För idag kommer min storebror till Sverige, och även om jag inte får träffa honom direkt så känns de skönt att ha honom på hemmaplan. (fast att de numera är hans bortaplan) En annan sak att glädjas åt mitt i sorgen är att på fredag så kommer min familj vara samlade för första gången på 11 år. (tror jag de är iallafall) Omständigheterna kunde ju fortfarande varit annorlunda, men ska bli underbart att ha de som skänker glädje och trygghet omkring sej i en annars så svår, ledsam och tung stund.

Tack för ordet.

Tillbaka till verkligheten.


Efter en jätte mysig helg uppe i Värmland är jag nu tillbaka.
Så idag har jag dom ständigt återkommande disk, tvätt o städsysslorna att fördriva min tid med. På fredag får jag träffa min storebror! Så jag saknat honom sen sist. Han landar i Sverige på onsdag men kommer ner till dessa sydligare breddgrader på fredag. Om ändå omständigheterna hade varit annorlunda.. Min lillebror får ja också träffa på fredag, men honom fick jag umgås med lite i helgen dessutom, där kunde omständigheterna också varit annorlunda. Det var iallafall härligt att se honom, lyssna och prata.



Mina älskade bröder och jag,
sist vi sågs alla tre var ett par årsedan.



No matter what you've done for yourself or for humanity,
if you can't look back on having given love and attention to your own family,
what have you really accomplished?
-Lee Iacocca


Skrämmande.


Shit alltså, ser inte mitt pekfinger jäkligt amputerat ut på detta fotot?
Blev så rädd när jag såg bilden att jag var tvungen att kolla på mina händer, se så att alla mina fingrar faktiskt satt kvar! Chocken har nu lagt sej, och jag kan intyga att jag bara lyckats böja fingret i någon knepig (antagligen omänsklig) vinkel när fotot togs. Puhh..



Höger pekfingertopp är ju hyffsat bra att ha, de är ju tex den man använder när. . .
Tack för ordet.

RSS 2.0